Re: Even voorstellen: Roald.
Geplaatst: vr 26 dec 2014, 15:40
Het gekke was nu juist dat de groep wel gloeiend heet werd, en het water dat er uit komt ook gewoon minstens 90C is.... Ligt dan niet aan de flowrestrictor, lijkt me.
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Roaldl schreef:Zal vanavond voorzichtig proberen de temperatuur iets hoger te zetten.
Zou het ook vervuiling van de zetgroep of de boiler kunnen zijn?
Wat is de beste manier om de temperatuur te meten? Welke temperatuur moet het water zijn?
Alvast bedankt voor de informatie!
Roaldl schreef:
De zetgroep is serieus heet, daar verbrand je geheid je handen aan als je ze erop houdt.
De vorige eigenaar deed nooit backflushen, dat werd volgens hem door de Vibiemme-dealer waar het toestel in onderhoud was afgeraden? Kan het achterstallig onderhoud zijn? Van de zetgroep? De boiler? De Domobar heeft op 3 december een servicebeurt gehad, ik heb de bon ervan. Weet niet of ik hier kan vermelden bij wie het toestel in onderhoud is geweest? Moet de temperatuur van het water nog hoger zijn? Ik begin nu overal een beetje aan te twijfelen...
Roaldl schreef: De koffie is zonder probleem in één keer achterover te slaan, ik gok een graad of 40? De kwaliteit was wederom helaas niet denderend.
Ik denk dat de oplossing voor de hand ligt, contact opnemen met de firma van Eembergen en die uw probleem voorleggen, het kan natuurlijk niet zo zijn dat deze firma een onderhoudsbeurt uitvoert en er dan geen fatsoenlijk shot koffie meer uit te krijgen is, je kan deze ook vragen wat het onderhoud behelst.Roaldl schreef:De groep wordt echt bloedheet. De gemeten waarden zijn volgens mij ook normale waarden.
De machine heeft op 3 december jl. nog een servicebeurt gehad bij Van Eembergen in Den Haag.
Zo langzamerhand twijfel ik aan alles. Is de machine wel goed? Is de koffie wel vers?
Krijg geen goede shots, amper crema, geen gelijkmatige verdeling over de twee kopjes.
Denk dat het inderdaad verstandig is dat er een vakman naar kijkt.
Aan Kafko had ik ook gedacht, maar dat is een flink eind uit de buurt.
Zijn er geen goede vaklui regio Rotterdam?
Alvast bedankt voor het meedenken.
Die 4e plek... in een dubieuze test waarvan de koffie van de winnaar verbonden was aan een journalist van dat dagblad...Roaldl schreef: Kreeg er géén fatsoenlijks shots mee en stond er koffie van €40,- per kilo mee te verprutsen, eeuwig zonde...
Even nuanceren: MAXIMAAL 8 euro. Dus voor 6 of 7 euro per half pond zit je ook goed én vers!pichichi schreef: Mooie verse bonen, aan de dure kant, heb je voor 8 euro per half pond.
Ehm, 8 euro per half pond is toch ook gewoon 32 euro de kilo?pichichi schreef: Mooie verse bonen, aan de dure kant, heb je voor 8 euro per half pond.
Ehm, klopt... Maarrrr: 1) VERSE bonen hebben dan nog extra intrinsieke waarde en 2) Ik heb dat bedrag al genuanceerd. Bij duurdere zaken als GCB in Baarn is die 8 al bovengemiddeld.Ehm, 8 euro per half pond is toch ook gewoon 32 euro de kilo?
Blijven doen want: 1) VERS gebrand en 2) lagere verzendkosten (of zelfs helemaal gratis vanaf 55 (?) Euro).Ik haalde voorheen altijd mijn koffie bij Fascino.