Haha, leuke foto
Verwacht je inderdaad niet!
Zelf heb ik qua werk weinig meer met koffie te maken, maar ik heb mijn liefde voor koffie opgedaan bij mijn werk in de Drie Gezusters Groningen. Nu denk je misschien: "Serieus? bij de Drie Gezusters?" In eerste instantie ook terecht want de koffie stelde daar helemaal niks voor. hoewel we met een vibiemme domobar 4-groeps werkten werd er getampt met de tamper die aan de maler zat, de koffie bleef in de filterhouder zitten tot er nieuwe werd gezet, en de melk werd opgeschuimd met een melkschuimautomaat (lees zeepsopautomaat) en met een lepel over de espresso geschept om een capu te maken. Eigenlijk heel logisch, want niemand wist of kon beter.
Ik heb het geluk gehad dat in het half jaar dat ik er (full-time) werkte een cursus is gegeven door een goede barista (Ik geloof zelfs prijswinnend, maar weet niet meer wie...) waarna het niveau aanzienelijk omhoog ging. Nieuwe melk kannen, nieuwe tamper en de melkschuimer ging weg! Maar het belangrijste was dat er personeel (o.a. ikzelf) verslingerd raakte aan het maken van "echte" koffie. Eindelijk werd er een beetje recht gedaan aan de machine die er stond
Ik wil zelf een stapje verder nog, want de kamer van de maler blijft bijvoorbeeld rustig een nachtje vol zitten met gemalen koffie. Maarja wat wil je ook, het blijft de Drie Gezusters.