LS.,
De laatste dagen wat geexperimeerd met verschillende boontjes, waaronder die van Frans en Pti. Uit het boontje van Frans (een Ethiopia Yirgacheffe) kon ik geen echte tijger krijgen, ondanks ruime variatie in maalgraad en dosering. Dit boontje was/is dan wel weer bijzonder smakelijk.
@FransG, is dit boontje in groen te koop? Daar wil ik graag eens verder mee...de smaak is fantastisch, bijna geperfumeerd.
Met het boontje van Arnoud (een boontje uit Papoea Nieuw Guinea) was het niet moelijk om een tijger te krijgen. Vooral de maalgraad was bepalend. Eigenlijk is een tijger een teken van een overextractie, hetgeen de smaak niet echt ten goede komt. Zo zie je maar, het leven is nooit perfect en eea doet me denken aan een vraag die mijn vader vroeger altijd aan mijn stelde: "zoon, wil je een later een mooie vrouwe trouwen met een steenen hart, of een lelijke vrouwe trouwen met een gouden hart"?
Nou, gelukkig kun je in espressoland nog eens voor een ander boontje kiezen als je het mooie te erg mist...
Cheers, TY