Pagina 402 van 644

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 29 apr 2021, 16:48
door bobbee
Omdat het leuk is alles uit het leven te halen heb ik deze desem broden gemaakt met de goedkope lidl bloem en 1/4 versgemalen rogge. De smaak is fantastisch! Als een Frans brood zoals ik die mij herinner van vroeger toen op vakantie gaan nog heel gewoon was. Ongeveer 2,5 jaar geleden. Nu heb ik een stukje Frankrijk hier naartoe gehaald. Scheelt ook weer brandstof en tolheffing!

[img]https://up.picr.de/41085646os.jpg[/img]

Afbeelding


Afbeelding




Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 29 apr 2021, 16:55
door fransg
Prachtig.

Ik heb de mooie broden van eergister vandaag aan de vogelen gevoederd want ik had er lekker geroosterde zonnebloempitten in gedaan. Het brood smaakte me niet lekker en ik realiseerde mij dat ik die zonnebloempitten waarschijnlijk al meer dan een half jaar geleden had geroosterd en die waren intussen nogal muf gaan ruiken, zoals een ooit opengetrokken zak zoute pinda's die je weleens onder een rek vindt achterin in de vochtige kelder.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 29 apr 2021, 20:04
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 29 apr 2021, 20:09
door bobbee
Ik heb ook eens een keer zonnebloempitten geroosterd en toen een brood meegemaakt. Dat was ook niet lekker terwijl ik juist had verwacht dat het wel lekker zou zijn, teveel van het goede. Misschien komt het gewoon door het roosteren?!

Mooi dat je weer nieuw brood hebt! Het goede leven kan niet zonder heerlijk zelfgemaakt broodje.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 29 apr 2021, 23:08
door FrancisPavoni
bobbee schreef:Omdat het leuk is alles uit het leven te halen heb ik deze desem broden gemaakt met de goedkope lidl bloem en 1/4 versgemalen rogge. De smaak is fantastisch! Als een Frans brood zoals ik die mij herinner van vroeger toen op vakantie gaan nog heel gewoon was. Ongeveer 2,5 jaar geleden. Nu heb ik een stukje Frankrijk hier naartoe gehaald. Scheelt ook weer brandstof en tolheffing!

[img]https://up.picr.de/41085646os.jpg[/img]

Afbeelding


Afbeelding
Is dat dan 75% bloem en rest rogge?
Ik probeer vaak desembroden met 100% volkorenmeel (tarwe, rogge , emmer, spelt etc), te maken maar dat wordt altijd een vloeibare massa. In een rijsmand plakt het er altijd aan vast. Derhalve bak ik vooral in stalen vormen. Nadeel daarvan is dat het zuurdesem tijdens het lang rijzen soms voor roest zorgt, ondanks zorgvuldig invetten...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 29 apr 2021, 23:16
door bobbee
FrancisPavoni schreef:
bobbee schreef:Omdat het leuk is alles uit het leven te halen heb ik deze desem broden gemaakt met de goedkope lidl bloem en 1/4 versgemalen rogge. De smaak is fantastisch! Als een Frans brood zoals ik die mij herinner van vroeger toen op vakantie gaan nog heel gewoon was. Ongeveer 2,5 jaar geleden. Nu heb ik een stukje Frankrijk hier naartoe gehaald. Scheelt ook weer brandstof en tolheffing!

[img]https://up.picr.de/41085646os.jpg[/img]

Afbeelding


Afbeelding
Is dat dan 75% bloem en rest rogge?
Ik probeer vaak desembroden met 100% volkorenmeel (tarwe, rogge , emmer, spelt etc), te maken maar dat wordt altijd een vloeibare massa. In een rijsmand plakt het er altijd aan vast. Derhalve bak ik vooral in stalen vormen. Nadeel daarvan is dat het zuurdesem tijdens het lang rijzen soms voor roest zorgt, ondanks zorgvuldig invetten...
Ja ongeveer 25%. En vocht is ongeveer 66 - 68% totaal. Desem aandeel is 20% (100% hydratatie)

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 02 mei 2021, 13:07
door gilleko B.
Werkt allemaal erg aanstekelijk, weer een poging zojuist uit de oven, 80% spelt 20% volkoren tarwe. Slightly off shape. Tijdens het maken de gehele tijd naar Gene Ammons aan het luisteren. Misschien opbollen daardoor wat anders uitgevoerd.
Afbeelding


Afbeelding



Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 02 mei 2021, 13:11
door gilleko B.
bobbee schreef:
FrancisPavoni schreef:
bobbee schreef:Omdat het leuk is alles uit het leven te halen heb ik deze desem broden gemaakt met de goedkope lidl bloem en 1/4 versgemalen rogge. De smaak is fantastisch! Als een Frans brood zoals ik die mij herinner van vroeger toen op vakantie gaan nog heel gewoon was. Ongeveer 2,5 jaar geleden. Nu heb ik een stukje Frankrijk hier naartoe gehaald. Scheelt ook weer brandstof en tolheffing!

[img]https://up.picr.de/41085646os.jpg[/img]

Afbeelding


Afbeelding
Is dat dan 75% bloem en rest rogge?
Ik probeer vaak desembroden met 100% volkorenmeel (tarwe, rogge , emmer, spelt etc), te maken maar dat wordt altijd een vloeibare massa. In een rijsmand plakt het er altijd aan vast. Derhalve bak ik vooral in stalen vormen. Nadeel daarvan is dat het zuurdesem tijdens het lang rijzen soms voor roest zorgt, ondanks zorgvuldig invetten...
Ja ongeveer 25%. En vocht is ongeveer 66 - 68% totaal. Desem aandeel is 20% (100% hydratatie)
Zie nut van de netjes, ga ik de volgende keer er ook omhoog gooien. Inderdaad die Franse broden, oh la la.
Afbeelding


Afbeelding



Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 02 mei 2021, 13:20
door fransg
gilleko B. schreef: zo 02 mei 2021, 13:07
Afbeelding
Prachtig!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 02 mei 2021, 13:55
door bobbee
Ja! Mooi niks mis mee, met die vorm.