Pagina 403 van 644

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 02 mei 2021, 16:22
door Joste
Heel mooi brood!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 03 mei 2021, 16:52
door RoosW
Ohh, nu hebben jullie het gedaan hoor, de kriebel om weer eens het broodbakken op te pakken werd in de Covid periode toch al steeds groter, maar na een paar baksels in dit topic bewonderd te hebben is de kriebel te groot geworden, maar eens een paar kant&klaar pakketten van de Welkoop mee genomen om een makkelijke start te maken, en ook omdat de Zuidmolen als levertijd 12-14 dagen heeft staan.
Voorlopig houd ik het nog op normale gist broden, ik heb al menig desem cultuur om hals geholpen over de jaren genomen, wil me niet nog een keer schuldig maken aan onschuldige gist moord ;)

Nu ik toch morgen de thermometer niet in de E61 groep kan klussen (bijgeleverde batterij was zo dood als een papegaai) maar eens aan het bakken slaan, nu alleen kijken waar ik mijn bak-steen heb gelaten, ik vond brood van de loeihete stenen plaat toch het lekkerst qua korst.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 03 mei 2021, 18:52
door bobbee
Goed zo! That's the spirit.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 03 mei 2021, 19:02
door RoosW
Waar halen jullie de meel soorten vandaan?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 03 mei 2021, 19:11
door fransg
Ik koop 'high gluten' bloem bij de Aziatische supermarkt en maal zelf rogge en tarwe van demolenwinkel.nl

Als graanmolen heb ik de Mockmill

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 03 mei 2021, 19:11
door Marc O.
RoosW schreef: ma 03 mei 2021, 19:02 Waar halen jullie de meel soorten vandaan?
Ik bij Voogd Meelhandel in Ouddorp (https://voogdmeelhandel.nl/). Bestel meestal het meergranenmeel, wat prima broden oplevert uit de broodbakmachine. Levertijden zijn trouwens erg netjes, normaliter een paar dagen.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 03 mei 2021, 19:56
door bobbee
RoosW schreef:Waar halen jullie de meel soorten vandaan?
Bloem van lidl. De Bio versie werkt goed, niet bio ook trouwens. Lekker goedkoop om mee te experimenteren. Bij Jumbo hebben ze zakken bloem van 2kg van soubry. Ook fijn spul en geeft mooie luchtige broden.
Die bloem voor een brood vul ik aan met tarwe, rogge, spelt of emmergraan wat ik daarvoor heb gemalen in mijn Mockmill. Dat zijn de smaakmakers.
Vroeger toen Duitsland ons Nederlanders nog niet uitsloot reed ik vaak even naar de Kaufland voor allerlei soorten meel en bloem.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 03 mei 2021, 20:09
door RoosW
@bobbee Is net gemalen spul dan direct bruikbaar voor broodbakken?
Mooi ding, btw maar fors aan de prijs.
@Mark O. Ah, meel van de molen, ik haal wel eens in Weesp, en Oisterwijk.
Voegen ze daar nog zaken toe, of is het puur meel?
@fransg mooie molen, maar de 100 zit al op 400€ oid..
Eerst een goede GOD of Single dose molen :lol:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 03 mei 2021, 20:18
door bobbee
RoosW schreef:@bobbee Is net gemalen spul dan direct bruikbaar voor broodbakken?
Mooi ding, btw maar fors aan de prijs.
@Mark O. Ah, meel van de molen, ik haal wel eens in Weesp, en Oisterwijk.
Voegen ze daar nog zaken toe, of is het puur meel?
@fransg mooie molen, maar de 100 zit al op 400€ oid..
Eerst een goede GOD of Single dose molen
Afbeelding
Ja je kunt er direct mee bakken hoor. Ik zeef het wel en die vezel wat ik eruit haal gebruik ik om de onderkant van het deeg en bakplaat mee te bestrooien.

Overigens kun je ook de goedkope mockmill 100 kopen. Die heeft dezelfde maalkwaliteit maar kost nieuw rond de 200 euro dacht ik. Die heb ik zelf een tijd gebruikt. Ik heb nu de Mockmill Lino 200 omdat het hout zo mooi is en Frans heeft de Mockmill professional 200. Maar die heb je in principe niet nodig voor thuis omdat je toch geen uur achterelkaar gaat malen.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 03 mei 2021, 20:31
door Joste
Ik ben nog niet verder gekomen dan meel en bloem van Ekoplaza. Meest van Demeter, is meest van Duitse granen. Levert op zich goed desem en brood op. Maar ik wil ook eens met Frans T65 gaan werken en met durum tarwe. Ben nog niet ze ver dat ik zelf ga malen. Vandaag weer rogge rozijnen gebakken
Afbeelding