Pagina 416 van 642
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 20 mei 2021, 11:08
door Joste
Ik heb momenteel alleen deze, voor de gewone messen
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 20 mei 2021, 12:43
door cremalover
Joste schreef: do 20 mei 2021, 11:08
Ik heb momenteel alleen deze, voor de gewone messen
De mijne zijn van staal en taps toelopend zodat ik de juiste diameter kan gebruiken.Als ze te groot of te klein cvoor de inkeping zijn kun je er niks mee.
Ik zou trouwens mooi van je Grandmoulin afblijven. Dat hoef je de komende 5 jaar bij regulier gebruik niet te slijpen.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 20 mei 2021, 12:50
door Joste
cremalover schreef:Joste schreef: do 20 mei 2021, 11:08
Ik heb momenteel alleen deze, voor de gewone messen
De mijne zijn van staal en taps toelopend zodat ik de juiste diameter kan gebruiken.Als ze te groot of te klein cvoor de inkeping zijn kun je er niks mee.
Ik zou trouwens mooi van je Grandmoulin afblijven. Dat hoef je de komende 5 jaar bij regulier gebruik niet te slijpen.
De grandmoulin ga ik zelf niet slijpen. Als het zover is laat ik dat wel doen. Andere messen doe ik wel zelf. Het kleine Herder mesje gaat nog het meest snel en eenvoudig.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 20 mei 2021, 15:12
door cremalover
Ik ben al een tijdje overgestapt naar hogere hydratatie.
Vanmorgen eens alles gemeten en zit op 82%.
Resultaat is toch smeuiiger brood.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 20 mei 2021, 15:17
door bobbee
cremalover schreef:Ik ben al een tijdje overgestapt naar hogere hydratatie.
Vanmorgen eens alles gemeten en zit op 82%.
Resultaat is toch smeuiiger brood.
IMG_20210520_151105.jpg
82....
Laat de berekening eens zien. Ben benieuwd.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 20 mei 2021, 15:20
door RoosW
Ik heb dat jaren geleden ook geprobeerd, maar de deegbal werd zo kleverig dat je er niets meer mee kon, hoe los jij dat op? Ik zat nog maar op 70% voor ik het opgaf.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 20 mei 2021, 15:31
door Joste
Ik zat op 76, maar ben daar mee opgehouden. Geen succes en rees ook onvoldoende met alleen desem. Alleen met overwegend rogge met rozijnen doe ik dat nog.
Ik zit nu op iets van 66
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 20 mei 2021, 16:38
door cremalover
bobbee schreef: do 20 mei 2021, 15:17
cremalover schreef:Ik ben al een tijdje overgestapt naar hogere hydratatie.
Vanmorgen eens alles gemeten en zit op 82%.
Resultaat is toch smeuiiger brood.
IMG_20210520_151105.jpg
82....
Laat de berekening eens zien. Ben benieuwd.
T110 starter gemaakt. Dun als halfvolle yoghurt. 120 water en 100 meel( klein restje rogge)
Voor deeg 900 gram( 50% Manitobo bloem en 50 % T110)
700 gram vocht( schat 40 gram melk wat over was van de ochtendcappucino en 660 water)
18 gramzout.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 20 mei 2021, 16:49
door bobbee
Ja. Dan zit je wel ergens rond dat percentage. Je desem is 24%.
Bizar dat je zo'n brood krijgt, misschien is er wat met je weegschaal!
Grapje.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 20 mei 2021, 17:06
door cremalover
bobbee schreef: do 20 mei 2021, 16:49
Ja. Dan zit je wel ergens rond dat percentage. Je desem is 24%.
Bizar dat je zo'n brood krijgt, misschien is er wat met je weegschaal!
Grapje.
Het brood is heerlijk van smaak.Korst is ook beter.
De starter. Staat sinds vanmorgen 7 uur in de ijskast en is nu stijf als kwark.