Pagina 43 van 648

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: do 15 dec 2016, 12:33
door fransg
@3aan schreef: je ziet het uiterlijke resultaat, straks aansnijden ben benieuwd!
Ziet er goed uit inderdaad, dat desem was lekker actief! Straks de binnenkant zien.

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: do 15 dec 2016, 12:45
door cremalover
Weer wat in de oven
Afbeelding

Had 5 minuten langer moeten rijzen. :evil:
Afbeelding

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: do 15 dec 2016, 12:49
door cremalover
Deze zit er nu in en is perfect.

Afbeelding

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: do 15 dec 2016, 12:54
door cremalover
Mad Wally schreef:
cremalover schreef: Bij mij staat de oven op max!
275 graden.
Pas na 10 minuten ga ik nasr 225.
Ik heb een Siemens oven met stand "hydrobakken" en een temperatuur instelbaar tot 300°C. Hydrobakken voert trouwens geen water toe, maar sluit de ovenruimte af zodat het vocht wat er in zit niet kan ontsnappen. Verder bak ik op een steen (van gourmet set 2 cm dik). Meestal begin ik op 250 en zet hem na 5 minuten terug naar 220°C.

Beter nog wat hoger beginnen? en wel of geen extra water/stoom inbrengen bij begin?
Ik zou hem.voirverwarmen op 300 en na 10 minuten op 225 zetten

Onder en bovenwarmte .Geen circ.

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: do 15 dec 2016, 12:58
door cremalover
Tweede idd perfect.Precies 25 minuten in de oven
Afbeelding

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: do 15 dec 2016, 13:00
door Mad Wally
cremalover schreef:
Mad Wally schreef:
Ik heb een Siemens oven met stand "hydrobakken" en een temperatuur instelbaar tot 300°C. Hydrobakken voert trouwens geen water toe, maar sluit de ovenruimte af zodat het vocht wat er in zit niet kan ontsnappen. Verder bak ik op een steen (van gourmet set 2 cm dik). Meestal begin ik op 250 en zet hem na 5 minuten terug naar 220°C.

Beter nog wat hoger beginnen? en wel of geen extra water/stoom inbrengen bij begin?
Ik zou hem.voirverwarmen op 300 en na 10 minuten op 225 zetten

Onder en bovenwarmte .Geen circ.
Dank je, ben trouwens vorige week begonnen met mijn zuurdesem. Hij is behoorlijk actief en ik verwacht dit weekend de eerste bakresultaten.

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: do 15 dec 2016, 13:00
door fransg
Ik krijg trek!

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: do 15 dec 2016, 13:14
door @3aan
Brood was nog te vers om goed te snijden, zijn er ook gelijk wat van genuttigd, het Meisje vond dit de meest smakelijke tot nu van de Desembroden.

Afbeelding

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: do 15 dec 2016, 13:21
door @3aan
Waar haal ik een niet te groot inschietschuivertje vandaan? Ga toch een Chamottesteen van 40 x 40 x 3 aanschaffen en gelijk op de bodemplaat en ook een paar van die bakvelle, om de steen schoon te houden, heb ook al een paar langwerpige rijsmandjes besteld.

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: do 15 dec 2016, 13:28
door fransg
@3aan schreef:ook een paar van die bakvellen, om de steen schoon te houden, heb ook al een paar langwerpige rijsmandjes besteld.
"van die bakvellen" -- welke bedoel je, heb je een link van de plek waar je die (en de rijsmandjes) bestelde?

Ik ga ook een iets groter rijsmandje kopen, maar ik check dan eerst of een winkel in de stad het heeft voordat ik het eventueel online ga halen.