Pagina 424 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 11 jun 2021, 11:51
door RoosW
Gisteren een 'emergency bake', ik dacht dat er nog ruim een half brood was (normaal ben ik de Volkoren eter) omdat men meestal de sneetjes van het (witte, fabrieks) brood uit de vriezer neemt, maar daar dacht iedereen anders over bleek nu.
Dus hetzelfde Volkorenmeel genomen, een klein handje 'Schrot' bijgevoegd om wat meer 'stoelgang bevordering' :lol: te verkrijgen en een tikje vitamine C toegevoegd, aangezien je het deeg wel extra belast met dit grove maalsel overblijfsel erbij.
Het eind resultaat niet zo mooi hoog als de vorige, maar al met al nog wel tevredenstellend, nu alleen zorgen dat ik er ook nog een paar sneetjes van eet voor het weer wieberen is.
Voor dit weekend een foccacia gepland, foto's volgen :)

Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 13 jun 2021, 10:58
door RoosW
Gisteren (en vandaag) eens wat anders gedaan, een focaccia, het deeg was een enorme kliederbende, het recept vroeg echt om enorm veel vocht, 500gr meel, 400gr water, 40gr olijfolie (en zout 9gr + gist 10gr activated dry yeast, die ik wakker geschud heb met wat lauw water en honing (afgetrokken van de totale watermassa))
De eerste rijs 's avonds gedaan (1 uur), toen het 'brood' (aka Kauwgom fabriek explosie) in een vorm voor 'plaat gebak' (Tray Bake) gedaan, zeg maar gestort, en nog even een slag of twee getrokken en gevouwen, daarna opgerekt tot ie de hele vorm zo ongeveer vulde. Deuken erin gefriemeld, en daar halve tomaatjes en olijven (zwarte en groene) in gedaan, wat rozemarijn en olijfolie eroverheen, en hoppa bovenin de koelkast (6C ) vanochtend na dus zo een 10-11 uur 2e rijs de hele handel in de oven van 220 gemikt.
Zie hier het resultaat :)

Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 13 jun 2021, 11:11
door fransg
lekker! acties mooi beschreven ook

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 13 jun 2021, 11:14
door Joste
Wat voor meel heb je gebruikt voor de focaccia?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 13 jun 2021, 11:17
door RoosW
Joste schreef: zo 13 jun 2021, 11:14 Wat voor meel heb je gebruikt voor de focaccia?
Tarwe bloem T65 zonder enige toevoeging.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 13 jun 2021, 11:19
door bobbee
Ziet er lekker uit.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 13 jun 2021, 11:22
door RoosW
Ha, als mijn kinderen zo direct komen lunchen kan ik je vertellen of de smaak de looks volgt ;)
De geur is in ieder geval hemels!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 13 jun 2021, 17:43
door Joste

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 13 jun 2021, 18:27
door RoosW
Wow, heerlijk brood, ik had het zout (zeezout) dat je samen met olijfolie & rozemarijn over het brood voor het bakken doet ruim gehalveerd omdat het mij te veel leek.
Onzin dus, volgende keer met gulle hand strooien, meer was echt beter geweest. Het was nu heel erg lekker maar een tikje flauw

En herhaling gaat wel gebeuren (alleen de helft dan, dit is zelfs voor 4 personen best veel) omdat het eindresultaat echt jummie is 👍🏻

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 14 jun 2021, 10:19
door fransg