Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 11 jun 2021, 11:51
Gisteren een 'emergency bake', ik dacht dat er nog ruim een half brood was (normaal ben ik de Volkoren eter) omdat men meestal de sneetjes van het (witte, fabrieks) brood uit de vriezer neemt, maar daar dacht iedereen anders over bleek nu.
Dus hetzelfde Volkorenmeel genomen, een klein handje 'Schrot' bijgevoegd om wat meer 'stoelgang bevordering' te verkrijgen en een tikje vitamine C toegevoegd, aangezien je het deeg wel extra belast met dit grove maalsel overblijfsel erbij.
Het eind resultaat niet zo mooi hoog als de vorige, maar al met al nog wel tevredenstellend, nu alleen zorgen dat ik er ook nog een paar sneetjes van eet voor het weer wieberen is.
Voor dit weekend een foccacia gepland, foto's volgen
Dus hetzelfde Volkorenmeel genomen, een klein handje 'Schrot' bijgevoegd om wat meer 'stoelgang bevordering' te verkrijgen en een tikje vitamine C toegevoegd, aangezien je het deeg wel extra belast met dit grove maalsel overblijfsel erbij.
Het eind resultaat niet zo mooi hoog als de vorige, maar al met al nog wel tevredenstellend, nu alleen zorgen dat ik er ook nog een paar sneetjes van eet voor het weer wieberen is.
Voor dit weekend een foccacia gepland, foto's volgen