Pagina 475 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 20 mar 2022, 11:05
door gilleko B.
Joste schreef:
Afbeelding
Afbeelding
Glad embryo brood waar de een de celdeling al wat voortgang heeft doorlopen. Mooie geschakeerd broden hier.

Afbeelding



Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 20 mar 2022, 15:18
door trabuca
Ik heb gisteren voor de 3e keer een tweetal zuurdesem broden gemaakt volgens https://www.theperfectloaf.com/beginner ... ump-target.
Ze worden steeds beter qua ovenspring en luchtigheid. Eentje had wel erg grote gaten. De smaak is goed. De volgende wordt eentje zonder roggemeel.

Bedankt allen in dit topic voor het aansteken, ik heb er wéér een hobby bij :)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 20 mar 2022, 16:18
door fransg
Wow pracht broden

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 20 mar 2022, 16:36
door Joste
Heel mooi inderdaad

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 21 mar 2022, 09:29
door gilleko B.
Hele mooie broden




Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 21 mar 2022, 14:44
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 23 mar 2022, 00:05
door ArjenT5R
Mijn bokke oven heeft alleen hete lucht... Krijg het idee dat ovenrijs niet echt wil in hete lucht oven. Of is dat onzin?
Soda brood gaat super maar gewone broden lukte me beter in China in mn appartementje met zo'n mini huis tuin en keuken oventje dan thuis in de pelgrim? Met enkel hete lucht..
Pizza's bakken op een steen gaat dan wel weer super... Denk ik :mrgreen:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 23 mar 2022, 09:22
door mr Blanc
trabuca schreef: zo 20 mar 2022, 15:18 Ik heb gisteren voor de 3e keer een tweetal zuurdesem broden gemaakt volgens https://www.theperfectloaf.com/beginner ... ump-target.
Ze worden steeds beter qua ovenspring en luchtigheid. Eentje had wel erg grote gaten. De smaak is goed. De volgende wordt eentje zonder roggemeel.

Bedankt allen in dit topic voor het aansteken, ik heb er wéér een hobby bij :)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bizar zulke mooie broden zeker als je net beginner bent...ik heb t inmiddels alweer opgegeven (geen tijd op t moment) maar nooit zulk luchtig brood weten te fabriceren. Je wakkert de behoefte om t weer op te pakken wel aan...maja dan eerst weer een starter maken

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 23 mar 2022, 21:11
door trabuca
Bedankt voor de complimenten. De eerste zag er ook nog niet zo uit, die was een stuk platter. De starter was toen ook nog maar een weekje oud en minder actief. Als ik hem nu uit de koelkast haal kan ik hem 2x per dag gaan voeden want het is een hongerig beestje:)

Ik kom eigenlijk alleen op vrijdag toe aan de voorbereiding en zaterdag ochtend bak ik dan twee broden. Die halen de zondag middag amper:) prima ritme.


Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 24 mar 2022, 14:42
door cremalover
Ook maar weer eens wat brood.
Manitobo,rogge,spwlt en T80.Alles volkoren
Pitten en rozijnen .
Two hobbies meet .