Pagina 489 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 20 mei 2022, 10:09
door bobbee
Ja lekkere kadetjes!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 20 mei 2022, 10:20
door fransg
Ik dee toenstraks het brood in de oven, realiseerde me daarna dat ik een afspraak in de stad had, snel weer uit de oven en de koelkast in, dus zometeen tweede ronde, kijken wat dat wordt.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 20 mei 2022, 11:00
door Dirk Jan
Dat is grappig, ben ook benieuwd.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 20 mei 2022, 11:15
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 20 mei 2022, 13:24
door Dirk Jan
Dat is toendertijd helemaal goedgekomen.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 22 mei 2022, 14:14
door Dirk Jan
Gelukkig weer goed gegaan:
Brood uit de broodbakmachien.
150 gr havemeel,
150 gr tarwe/speltmeel,
200 gr rijstmeel,
50 gr maismeel
50 gr boekweitmeel,
4 gram zout,
10 gram baksoda
flinke scheut olie
400 cc karnemelk en 200 cc water.
Het meel en het zout eerst goed gemengd. Toen de baksoda er doorheen gemengd. Daarna de olie en de karnemelk.
Volgende keer ga ik minder vocht toevoegen. Bijvoorbeeld alleen de 400 cc karnemelk. Is me nu toch iets te klef.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 26 mei 2022, 11:56
door Wijmaar
Vandaag zuurdesem roggebrood aan het bakken, gevuld met zonnebloem, pompoen pitten en lijnzaad.

Leuk hoe een soort beton kan veranderen in heerlijk brood (dat hoop ik in ieder geval
Afbeelding
). Staat nu in de oven, voor de komende 2,5u. Lang leve de zonnepanelen!

Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 26 mei 2022, 12:52
door fransg
mooi bakblik met dat dekseltje

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 26 mei 2022, 13:56
door Dirk Jan
Wijmaar schreef: do 26 mei 2022, 11:56 Staat nu in de oven, voor de komende 2,5u.
Wat is het temperatuurschema?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 26 mei 2022, 13:57
door Wijmaar
fransg schreef:mooi bakblik met dat dekseltje
Ja, leuke vorm, ook voor casino brood. Pullman pan heet het officieel geloof ik.


Dirk Jan schreef:
Wijmaar schreef: do 26 mei 2022, 11:56 Staat nu in de oven, voor de komende 2,5u.
Wat is het temperatuurschema?
30 min op 200gr, 2 uur op 175gr. Zie hier het recept: https://www.theperfectloaf.com/rye-sour ... morrebrod/

Brood is mooi tegen de deksel aan gebakken:

Afbeelding


Afbeelding


Nu nog 24-48 uur laten rusten.