Hk87 schreef:Dag twee met de decaf van little roastery.
In mijn ervaring is de smaak iets verbeterd, ratio en doorlooptijd verkort dus grover gemalen. Nog steeds veel cacao en een vleugje rozijnen. De chemische wat ik gisteren niet kon plaatsen is bijna verdwenen. Vol en romig. Eigenlijk best goed gekomen, het is tenslotte ook decaf en geen smaakexplosie waar we zo verwend mee zijn thuis. Als ik deze kopje koffie buiten ergens had gekregen was ik er heel erg tevreden mee.
Ik ga later ook nog een ristretto poging wagen.
Zojuist ook weer een bakkie gezet met de decaf.
Ik heb nu 1:2,5 gebruikt. Dit maakte hem zoals verwacht een stuk zachter van smaak. Dat hele bittere was er nu vanaf, klein beetje dat chemische waar jij het over had, heel romig mond gevoel, zijde zacht.
Echt smaken kan ik (nog) niet onderscheiden.
Ik heb er na het proeven als espresso een cappuccino van gemaakt. Die was erg lekker. Zoet en romig maar de smaak van de koffie kwam er ook voldoende doorheen.
Als cappuccino is hij zo zeker voldoende, als espresso valt er nog wel wat te experimenteren. Kijken of ik er ook wat van de smaak notities uit kan krijgen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk