Re: Een doorstarter met adviesbehoefte
Geplaatst: wo 29 jul 2020, 19:02
@Christoph yes vandaag geleverd
@frans precies
1. Bonenmaler instelling
maalstand/maaltijd/output in gr
2. Machinen instelling
aantal sec flush (hou ik nog even constant)
PID instelling (hou ik ook nog even constant)
3. Dan brewresultaat
Doorlooptijd
koffie output in ml
resultaat smaak
Ik ben maar begonnen met de bonen die ik ken, die van bocca
ik moet ergens met een constante beginnen
Heb naked portafilter aangeschaft om tampertechniek te checken
Ik vind vooral een vertrekpunt lastig
Ik ben klassieke zetmethode gewend (14 gr/25-30 sec/60 ml)
maar bakje naked PF is volgens mij 20 gr
Dus ik kan of overschakelen op de 'gewone' dubbele espresso PF
en beginnen met 14-16 gr koffie en dan zoeken naar juiste maling/doorlooptijd smaak
of met die 20 gr naked PF en zoeken naar beste output 1:3 brewratio
Maar vooral die maler vind ik nu lastig, hoe klein moeten je tussenstapjes zijn.
Morgen verder.
@frans precies
1. Bonenmaler instelling
maalstand/maaltijd/output in gr
2. Machinen instelling
aantal sec flush (hou ik nog even constant)
PID instelling (hou ik ook nog even constant)
3. Dan brewresultaat
Doorlooptijd
koffie output in ml
resultaat smaak
Ik ben maar begonnen met de bonen die ik ken, die van bocca
ik moet ergens met een constante beginnen
Heb naked portafilter aangeschaft om tampertechniek te checken
Ik vind vooral een vertrekpunt lastig
Ik ben klassieke zetmethode gewend (14 gr/25-30 sec/60 ml)
maar bakje naked PF is volgens mij 20 gr
Dus ik kan of overschakelen op de 'gewone' dubbele espresso PF
en beginnen met 14-16 gr koffie en dan zoeken naar juiste maling/doorlooptijd smaak
of met die 20 gr naked PF en zoeken naar beste output 1:3 brewratio
Maar vooral die maler vind ik nu lastig, hoe klein moeten je tussenstapjes zijn.
Morgen verder.