Pagina 504 van 642
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 04 aug 2022, 21:48
door bobbee
Goed zo!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 05 aug 2022, 06:57
door Wijmaar
Warheart schreef: do 04 aug 2022, 20:42
Nou... Voor een aller eerste poging.
En smaken dat ie doet! Mjam.
Nu hopen dat de starter ook weer opnieuw actief wordt, haha
Gaaf! Blijft het lekkerste brood wat er is! Heerlijke hobby om mee bezig te zijn.
Ik heb al mijn info van perfect loaf gehaald, voor mij de beste site als het op zuurdesem aankomt (blijft natuurlijk persoonlijk). Ik hou enorm van duidelijke en goed onderbouwde uitleg en dat geeft hij zeker.
Een paar linkjes die het lezen waard zijn:
https://www.theperfectloaf.com/sourdoug ... e-routine/
https://www.theperfectloaf.com/how-do-i ... h-starter/
https://www.theperfectloaf.com/collecti ... d-recipes/
Het super uitgebreide beginners recept (welke ik nog steeds vaak gebruik)
https://www.theperfectloaf.com/beginner ... ugh-bread/
Daarnaast helpt het voor mooie vloer broden enorm om te kijken hoe je stoom / hoge temp in je over kan krijgen. Allerlei manieren voor te bedenken, ik gebruik een stalen plaat voor de temp en een hete bakplaat met kokend water voor de stoom. Andere veelgebruikte manier is een Dutch Oven.
Ten slotte kan het ook enorm helpen om goede bloem te gebruiken, ik bestel altijd onlin bij de Zuidmolen.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 05 aug 2022, 11:15
door Joste
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 05 aug 2022, 16:05
door fransg
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 07 aug 2022, 12:09
door Warheart
fransg schreef: vr 05 aug 2022, 16:05
3A352072-D3C6-4D92-A7EC-B2CC02F2078A.jpeg
Haha, Nice! Dit soort snij technieken beheers ik nog niet
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 07 aug 2022, 12:10
door Warheart
Nou Nou nou. Poging 2 ziet er al iets "echter" uit.
Dit gaat sneller dan een goeie bak koffie zetten
PS! Heeft er iemand misschien een step by step voor het make van pizza bodems met zuurdesem starter? Op oa Yoeptjoep een hoop gejank en gezeur maar een beetje een makkelijke voor beginners vind ik niet. Ik ben op onze weekmarkt een heerlijke Scamorza kaas tegen gekomen en die verdient een goeie pizza
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 07 aug 2022, 13:53
door fransg
Warheart schreef: zo 07 aug 2022, 12:09
Haha, Nice! Dit soort snij technieken beheers ik nog niet
Het gezicht was goed maar het brood was mislukt. Misschien doordat ik er maanzaad doorheen had gemengd.
Fijne is dat ik dan eerder opnieuw kan gaan bakken!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 07 aug 2022, 17:48
door fransg
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 08 aug 2022, 08:10
door Joste
Wel een stevige jaap in zijn gezicht dit maal...
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 08 aug 2022, 08:19
door fransg
ja het leven is soms hard
het deegje was wat slap dus ik legde het in een dunne metalen kom voor ik het in de oven schoof, zo kreeg het een vliegende-schotel vorm, goed gerezen, niet plat uitgezakt.
ik kocht een poos geleden graan in een Russische winkel, kon eigenlijk niet uit het cyrillische opschrift nagaan welk soort graan het was maar ik maak het nu op, heeft wel minder hecht-kracht lijkt het.