Re: Wat drink je nu?
Geplaatst: za 08 mar 2025, 18:58
Ik heb jarenlang genoten van mijn eerste Gaggia classic. Ik vond het een fijne machine!
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Zeker en vast, dank. Die 15 seconden eco stand kan je uitzetten. Via de site shades of coffee kan je mooie updates qua hardware kopen, maar dat weet je waarschijnlijk al.MichaelvDuuren schreef:Ik ben erg tevreden met mijn Gaggia Classic Pro E 2019 versie. Vanaf deze versie schakelen de apparaten zichzelf na 15 min automatisch uit na geen gebruik (milieu bewust, maar ik vind het niet handig).gilleko B. schreef:Hi Michael,MichaelvDuuren schreef:Thuis heb ik het roer omgegooid en ben ik begonnen aan de dark roast Colombia van LR.
Ik was de light roasts een beetje zat aan het worden dus tijd voor wat anders.
Er lekker deze, dikke crema laag en wat dikkere espresso, volle body, donkere pure chocolade, met toch ook nog een klein zuurtje erbij van het rode fruit of grapefruit denk ik.
Ervaringsvraagje! Hoe bevalt de gaggia en welke heb je? Zie je niet vaak op het forum, zo te zien zien je espresso's er top uit!
️
Voordelen van de machine:
- niet groot
- in vele kleuren te krijgen
- snel op temperatuur (minder dan 10 min en dan is de zetgroep echt al goed warm)
- ook de stoom is snel gereed en krachtig genoeg (duurt wel wat langer dan bij duurdere machines)
- makkelijk bijvullen van water, er zit een klep aan de bovenkant en je ziet de hoeveelheid water in de tank
- vele upgrades te krijgen (je kan het zo gek maken als je wilt, ik heb de Gaggiuino upgrade besteld, dan wordt het een soort Decent).
- onderdelen zijn makkelijk te krijgen en goedkoop
- gemakkelijk schoon te maken/houden
- 58mm portafilter
Nadelen
- geen PID controle standaard
- geen zicht op het aantal bar (dit is middels een OPV aanpassing globaal te regelen, in ieder geval een max)
- geen pre-infusie
- stoompijpje is alleen draaibaar. Hierdoor kun je tot max een 350ml liter kan gebruiken
- hoogte van de zetgroep is standaard erg klein tussen de lekbak. Dit kan je door een lage lekbak aan te schaffen oplossen.
Ik kan er erg lekkere espresso’s mee maken en zal ook niet snel overstappen op een andere machine, zeker als ik de upgrade heb gedaan. Want ik zou wel graag wat meer willen kunnen experimenteren met temperatuur, druk en pre-infusie etc.
Heb je hier wat aan?
gilleko B. schreef:Zeker en vast, dank. Die 15 seconden eco stand kan je uitzetten. Via de site shades of coffee kan je mooie updates qua hardware kopen, maar dat weet je waarschijnlijk al.MichaelvDuuren schreef:Ik ben erg tevreden met mijn Gaggia Classic Pro E 2019 versie. Vanaf deze versie schakelen de apparaten zichzelf na 15 min automatisch uit na geen gebruik (milieu bewust, maar ik vind het niet handig).gilleko B. schreef:Hi Michael,
Ervaringsvraagje! Hoe bevalt de gaggia en welke heb je? Zie je niet vaak op het forum, zo te zien zien je espresso's er top uit!
️
Voordelen van de machine:
- niet groot
- in vele kleuren te krijgen
- snel op temperatuur (minder dan 10 min en dan is de zetgroep echt al goed warm)
- ook de stoom is snel gereed en krachtig genoeg (duurt wel wat langer dan bij duurdere machines)
- makkelijk bijvullen van water, er zit een klep aan de bovenkant en je ziet de hoeveelheid water in de tank
- vele upgrades te krijgen (je kan het zo gek maken als je wilt, ik heb de Gaggiuino upgrade besteld, dan wordt het een soort Decent).
- onderdelen zijn makkelijk te krijgen en goedkoop
- gemakkelijk schoon te maken/houden
- 58mm portafilter
Nadelen
- geen PID controle standaard
- geen zicht op het aantal bar (dit is middels een OPV aanpassing globaal te regelen, in ieder geval een max)
- geen pre-infusie
- stoompijpje is alleen draaibaar. Hierdoor kun je tot max een 350ml liter kan gebruiken
- hoogte van de zetgroep is standaard erg klein tussen de lekbak. Dit kan je door een lage lekbak aan te schaffen oplossen.
Ik kan er erg lekkere espresso’s mee maken en zal ook niet snel overstappen op een andere machine, zeker als ik de upgrade heb gedaan. Want ik zou wel graag wat meer willen kunnen experimenteren met temperatuur, druk en pre-infusie etc.
Heb je hier wat aan?
Nogmaals dank voor de uitgebreide reactie.
️
Ja inderdaad, ik ga die straks bij de gehele upgrade ook toepassen.gilleko B. schreef:Zeker en vast, dank. Die 15 seconden eco stand kan je uitzetten. Via de site shades of coffee kan je mooie updates qua hardware kopen, maar dat weet je waarschijnlijk al.MichaelvDuuren schreef:Ik ben erg tevreden met mijn Gaggia Classic Pro E 2019 versie. Vanaf deze versie schakelen de apparaten zichzelf na 15 min automatisch uit na geen gebruik (milieu bewust, maar ik vind het niet handig).gilleko B. schreef:Hi Michael,
Ervaringsvraagje! Hoe bevalt de gaggia en welke heb je? Zie je niet vaak op het forum, zo te zien zien je espresso's er top uit!
️
Voordelen van de machine:
- niet groot
- in vele kleuren te krijgen
- snel op temperatuur (minder dan 10 min en dan is de zetgroep echt al goed warm)
- ook de stoom is snel gereed en krachtig genoeg (duurt wel wat langer dan bij duurdere machines)
- makkelijk bijvullen van water, er zit een klep aan de bovenkant en je ziet de hoeveelheid water in de tank
- vele upgrades te krijgen (je kan het zo gek maken als je wilt, ik heb de Gaggiuino upgrade besteld, dan wordt het een soort Decent).
- onderdelen zijn makkelijk te krijgen en goedkoop
- gemakkelijk schoon te maken/houden
- 58mm portafilter
Nadelen
- geen PID controle standaard
- geen zicht op het aantal bar (dit is middels een OPV aanpassing globaal te regelen, in ieder geval een max)
- geen pre-infusie
- stoompijpje is alleen draaibaar. Hierdoor kun je tot max een 350ml liter kan gebruiken
- hoogte van de zetgroep is standaard erg klein tussen de lekbak. Dit kan je door een lage lekbak aan te schaffen oplossen.
Ik kan er erg lekkere espresso’s mee maken en zal ook niet snel overstappen op een andere machine, zeker als ik de upgrade heb gedaan. Want ik zou wel graag wat meer willen kunnen experimenteren met temperatuur, druk en pre-infusie etc.
Heb je hier wat aan?
Nogmaals dank voor de uitgebreide reactie.
️