Pagina 58 van 103

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 16:49
door cremalover
Ypuh schreef: wo 26 jan 2022, 15:41
gilleko B. schreef: do 20 jan 2022, 14:27 Mooi Nakiri mes. Tschuchime geslagen. Ben benieuwd naar de staalsoort, SG-2 of HAP 4O is mooi, zit je zo aan ver boven de 60 Rockwell.
SG-2 en HAP40 zijn vaak nog iets duurder (€200-300).

Heb zelf ook een kleine collectie keukenmessen en verschillende staalsoorten. De rode R2/SG-2 petty is veruit favoriet. Het grote gyuto mes is AEB-L, heel vergelijkbaar met het Zweedse Sandvick 19C27 staal van Frans zijn mes. Iets dikker en minder scherp, maar heel degelijk. De Nakiri is VG-10 maar gebruik ik niet zo vaak en de Santoku gebruik ik alleen om te mishandelen.

Afbeelding

Afbeelding
Je moet er ook mee koken. :mrgreen:

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 17:57
door gilleko B.
Ypuh schreef:
gilleko B. schreef: do 20 jan 2022, 14:27 Mooi Nakiri mes. Tschuchime geslagen. Ben benieuwd naar de staalsoort, SG-2 of HAP 4O is mooi, zit je zo aan ver boven de 60 Rockwell.
SG-2 en HAP40 zijn vaak nog iets duurder (€200-300).

Heb zelf ook een kleine collectie keukenmessen en verschillende staalsoorten. De rode R2/SG-2 petty is veruit favoriet. Het grote gyuto mes is AEB-L, heel vergelijkbaar met het Zweedse Sandvick 19C27 staal van Frans zijn mes. Iets dikker en minder scherp, maar heel degelijk. De Nakiri is VG-10 maar gebruik ik niet zo vaak en de Santoku gebruik ik alleen om te mishandelen.

Afbeelding

Afbeelding
Leuk Ypuh, ik heb er drie, waarvan 2 SG-2 van en 1 HAP 40. Er komt deze maand een office mes bij. Ik zit te twijfelen over een Engels office mes van Blennheim. Ik wil ook nog een mes van Herder, die heel betaalbaar zijn.

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 17:58
door gilleko B.
fransg schreef:De winkel weet het op de site wel!

Een Japanse groentebijl voor een zeer scherpe prijs. Dit is de Nakiri met een lemmet van 18 cm. Een koksmes is voor bijna al het snijwerk geschikt.

Over deze serie
Chikara is de vierde messenserie van Kazoku en het zijn prachtige messen. De messen worden gemaakt in een kleine fabriek in Seki, de messenstad van Japan. Een Chikara is dus een echt origineel Japans mes!

Japans staal
De scherpte van een mes wordt bepaald door het staal en de slijpwijze. Dit mes is gemaakt van Sandvick 19C27 staal. Onder de kenners staat deze staalsoort bekend als één van de puurdere staalsoorten voor messen. 19C27 staal is hard en blijft lang scherp. Door de hoge hardheid (60-61 hrc) kan het mes extra scherp geslepen worden (op 15 graden). Ook kan het lemmet extra dun gemaakt worden, waardoor het met groot gemak snijdt.

De harde kern wordt beschermd door 44 lagen damaststaal (22 aan elke kant). Deze zachtere lagen beschermen het harde staal, waardoor het mes minder kwetsbaar is.

Als laatste stap wordt het mes met een hamer bewerkt, het verkregen patroon wordt tsuchime genoemd. Deze hamerslag geeft het mes een karaktervolle afwerking en zorgt ervoor dat voedsel minder blijft plakken tijdens het snijden.

Het handvat
Het handvat is gemaakt van bruin pakkahout. Pakkahout wordt gemaakt door hout en kunststof te combineren. Het resultaat is het warme uiterlijk van een houten handgreep zonder het onderhoud.

Over het merk
Kazoku is exclusief verkrijgbaar bij Meesterslijpers. De kwaliteit is erg hoog en de prijs messcherp. Dit bereiken we door rechtstreeks bij de fabrikant te kopen en zelf te importeren. Het voordeel is voor jou! Om meer te zien van Kazoku, klik hier

Eigenschappen

Groentenbijl van 18 cm
Geschikt voor het groenten en fruit
Gemaakt van Zweeds 19C27 staal
Gehard tot 60-61 HRC Rockwell
Handvat van Pakkahout
Gemaakt in Seki, Japan
Moes of Duikelman?

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 18:04
door gilleko B.
gilleko B. schreef:
fransg schreef:De winkel weet het op de site wel!

Een Japanse groentebijl voor een zeer scherpe prijs. Dit is de Nakiri met een lemmet van 18 cm. Een koksmes is voor bijna al het snijwerk geschikt.

Over deze serie
Chikara is de vierde messenserie van Kazoku en het zijn prachtige messen. De messen worden gemaakt in een kleine fabriek in Seki, de messenstad van Japan. Een Chikara is dus een echt origineel Japans mes!

Japans staal
De scherpte van een mes wordt bepaald door het staal en de slijpwijze. Dit mes is gemaakt van Sandvick 19C27 staal. Onder de kenners staat deze staalsoort bekend als één van de puurdere staalsoorten voor messen. 19C27 staal is hard en blijft lang scherp. Door de hoge hardheid (60-61 hrc) kan het mes extra scherp geslepen worden (op 15 graden). Ook kan het lemmet extra dun gemaakt worden, waardoor het met groot gemak snijdt.

De harde kern wordt beschermd door 44 lagen damaststaal (22 aan elke kant). Deze zachtere lagen beschermen het harde staal, waardoor het mes minder kwetsbaar is.

Als laatste stap wordt het mes met een hamer bewerkt, het verkregen patroon wordt tsuchime genoemd. Deze hamerslag geeft het mes een karaktervolle afwerking en zorgt ervoor dat voedsel minder blijft plakken tijdens het snijden.

Het handvat
Het handvat is gemaakt van bruin pakkahout. Pakkahout wordt gemaakt door hout en kunststof te combineren. Het resultaat is het warme uiterlijk van een houten handgreep zonder het onderhoud.

Over het merk
Kazoku is exclusief verkrijgbaar bij Meesterslijpers. De kwaliteit is erg hoog en de prijs messcherp. Dit bereiken we door rechtstreeks bij de fabrikant te kopen en zelf te importeren. Het voordeel is voor jou! Om meer te zien van Kazoku, klik hier

Eigenschappen

Groentenbijl van 18 cm
Geschikt voor het groenten en fruit
Gemaakt van Zweeds 19C27 staal
Gehard tot 60-61 HRC Rockwell
Handvat van Pakkahout
Gemaakt in Seki, Japan
Moes of Duikelman?
Okee Meesterslijpers, overheen gelezen!

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 18:42
door fransg
gilleko B. schreef: wo 26 jan 2022, 17:58 Moes of Duikelman?
Ik weet niet wie Moes is ;-)
Kazoku is exclusief verkrijgbaar bij Meesterslijpers.
(oh had je inmiddels reeds gezien)

Ik kocht 'm bij Meesterslijpers in de Kinkerstraat voor € 115

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 18:49
door ErikvW
fransg schreef: do 20 jan 2022, 14:57 Er zit geen papiertje bij met uitleg. Op de doos staat een klein labeltje met Kazoku Chikara Nakiri, maar er staat niet bij wat ze daarmee bedoelen.

Het mes nodigt wel uit tot snijden in van alles:

Waar is je koffie???

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 18:55
door fransg
ErikvW schreef: wo 26 jan 2022, 18:49 Waar is je koffie???
;-) die gaat ook lekker, op hetzelfde kanaal post ik die clips

alleen is het eten nu even meer in focus vanwege het nieuwe. Normaal kookte ik de laatste 20 jaar vrijwel nooit meer maar nu ineens minstens eenmaal daags...

salade vanmiddag:


Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 21:00
door gilleko B.
Ik volg met grote interesse jouw exotische kokerijen. Vooral dat met de hand vijzelen, daar hou je nu extra kracht aan over ivm puqpres.

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 21:46
door fransg
Ik heb een Thaise vijzel besteld, komt denk ik morgen aan.

https://hellothai.nl/product/thaise-vij ... 8%99-23cm/

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 26 jan 2022, 22:30
door manduca
Ik gebruik zoiets:

https://www.indowebshop.nl/nl/product/c ... n--medium/

Heb een hele grote en een kleine. Voor de lekkere boemboes en sambals :).
Door mijn vegetarische vriendin kan ik helaas geen trassi meer gebruiken. Dat is wel jammer.