Pagina 586 van 642
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 14 sep 2023, 10:46
door fransg
Netjes!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 14 sep 2023, 11:26
door Dirk Jan
Grappig gedaan en mooi!
edit, Wat en hoe maakt het bakken in de Creuset het brood anders?
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 14 sep 2023, 11:51
door bobbee
Broodje met droge gist (1 gram)
50/50 (meel versgemalen met de mockmill + bloem van de Jumbo. Pompoenpitten erdoor.
Gisteravond gemixt, 71%vocht, vanochtend opgebold en om 10 uur in de oven in de gietijzeren pan met deksel, na 20 a 25 min deksel eraf gehaald en verder gebakken in de oven.
Ik meem zelf een dun plakje en de rest is voor mijn gezin.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 14 sep 2023, 12:06
door Dirk Jan
Zo, dat ben je nog niet verleerd
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 14 sep 2023, 12:14
door omeCo
Dirk Jan schreef:Grappig gedaan en mooi!
edit, Wat en hoe maakt het bakken in de Creuset het brood anders?
De gietijzeren pan zorgt voor gelijkmatige hitte rondom maar vooral houdt het vocht uit het deeg vast. Daardoor duurt het langer voor de korst hard wordt en kan het brood dus iets langer rijzen. Zoiets.
De constructie van vanochtend heb ik nooit eerder gebruikt maar het pakte leuk uit. Doe ik volgende keer weer.
En dankjewel!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 14 sep 2023, 12:17
door omeCo
bobbee schreef:
Broodje met droge gist (1 gram)
50/50 (meel versgemalen met de mockmill + bloem van de Jumbo. Pompoenpitten erdoor.
Gisteravond gemixt, 71%vocht, vanochtend opgebold en om 10 uur in de oven in de gietijzeren pan met deksel, na 20 a 25 min deksel eraf gehaald en verder gebakken in de oven.
Ik meem zelf een dun plakje en de rest is voor mijn gezin.
Prachtig! En top dat je het % noemt! Geeft mij meteen een beeld van de haalbaarheid voor mij. Mijn broodje is 65%. Veel natter kan ik qua handenarbeid niet aan. Die plakkerige toestand….
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 14 sep 2023, 12:57
door bobbee
omeCo schreef:bobbee schreef:
Broodje met droge gist (1 gram)
50/50 (meel versgemalen met de mockmill + bloem van de Jumbo. Pompoenpitten erdoor.
Gisteravond gemixt, 71%vocht, vanochtend opgebold en om 10 uur in de oven in de gietijzeren pan met deksel, na 20 a 25 min deksel eraf gehaald en verder gebakken in de oven.
Ik meem zelf een dun plakje en de rest is voor mijn gezin.
Prachtig! En top dat je het % noemt! Geeft mij meteen een beeld van de haalbaarheid voor mij. Mijn broodje is 65%. Veel natter kan ik qua handenarbeid niet aan. Die plakkerige toestand….
65% is ook prima. Als je de handen nat maakt onder de kraan blijft het deeg niet plakken
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 14 sep 2023, 20:13
door Joste
Prachtig brood! En mooi recept, dankjewel!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 14 sep 2023, 20:36
door mutsje
Die zien er weer mooi uit hoor, ik zweer momenteel bij mijn Emile Henry, Heb nu via een bakker PUUR meel mix (spelt met zonnebloempitten en niet nader genoemde kruiden wat enorm lekker smaakt. Krijg als het goed is dit weekeinde weer 500 gr verse gist en 10KG meel binnen. Meel word verdeeld met vriend van mij elk 5 KG.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 17 sep 2023, 10:10
door omeCo
Het gaat steeds een beetje beter!