Pagina 592 van 642
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 27 sep 2023, 22:22
door manduca
omeCo schreef:In repen scheuren past nog beter bij het karakter van het brood. Daarmee laat je ook de geurmoleculen intact.
Ik zou het erg knap vinden als je een geurmolecuul (of welk molecuul dan ook) door weet te snijden mee een mes…..
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 27 sep 2023, 23:01
door omeCo
manduca schreef:omeCo schreef:In repen scheuren past nog beter bij het karakter van het brood. Daarmee laat je ook de geurmoleculen intact.
Ik zou het erg knap vinden als je een geurmolecuul (of welk molecuul dan ook) door weet te snijden mee een mes…..
If you set your mind to it…..
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 28 sep 2023, 11:06
door omeCo
Helemaal blij! 20% tarwemeel, 80% volkoren tarwemeel en 60% hydratatie. Gebakken in de gietijzeren pan.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 28 sep 2023, 11:10
door fransg
Prachtig
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 28 sep 2023, 11:13
door bobbee
omeCo schreef:Helemaal blij! 20% tarwemeel, 80% volkoren tarwemeel en 60% hydratatie. Gebakken in de gietijzeren pan.
Heel mooi gelukt. Kan zo de winkel in!
Je schrijft tarwemeel en tarwemeel volkoren. Meel = volkoren en bloem is wit, bloem zonder vezels dus en geen volkoren.
Dus je hebt dan denk ik 20% bloem + 80% volkoren meel? Beide van tarwe?
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 28 sep 2023, 11:21
door omeCo
bobbee schreef:omeCo schreef:Helemaal blij! 20% tarwemeel, 80% volkoren tarwemeel en 60% hydratatie. Gebakken in de gietijzeren pan.
Heel mooi gelukt. Kan zo de winkel in!
Je schrijft tarwemeel en tarwemeel volkoren. Meel = volkoren en bloem is wit, bloem zonder vezels dus en geen volkoren.
Dus je hebt dan denk ik 20% bloem + 80% volkoren meel? Beide van tarwe?
Uhm ja. Ik ken de term bloem maar wist wat het was. Mezelf nooit afgevraagd
.
Maar nu is het duidelijk. Tarwebloem en tarwemeel.
En het is inderdaad 20 tarwebloem en 80 tarwemeel.
En dank voor je compliment! Hoe de smaak is hoor ik morgen wel. Ik heb dit broodje voor mijn moeder gebakken en ga het vanmiddag brengen.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 28 sep 2023, 11:23
door bobbee
Leuk! Zeer goed gelukt zeker door het grote aandeel volkoren. Is hij mooi hoog geworden ook? Of wat platter dan gewenst? Dat kan gebeuren door de tarwe, is wat zwaarder meel en minder gluten dan bloem.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 28 sep 2023, 11:28
door omeCo
Hij is mooi gerezen vind ik. Ik heb wel plattere broden gemaakt. Dit ziet er echt goed uit.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 28 sep 2023, 11:34
door bobbee
Mooi!!!!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 28 sep 2023, 12:03
door omeCo
bobbee schreef:Mooi!!!!
Er wordt door vrouw en kinderen wel geklaagd dat ik hem weggeef. Goede reden om er morgen weer 1 te bakken.