Pagina 593 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 28 sep 2023, 12:07
door Dirk Jan
Broodbakker met stip gerezen! Klasse brood!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 28 sep 2023, 14:37
door omeCo
Dirk Jan schreef:Broodbakker met stip gerezen! Klasse brood!
Haha dankjewel!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 28 sep 2023, 23:08
door Joste
Heel mooi!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 29 sep 2023, 19:51
door Joste
Weer een paar
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 29 sep 2023, 20:03
door fransg
Lekker!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 29 sep 2023, 21:29
door omeCo
Joste schreef:Weer een paar
Afbeelding
Jam!!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 01 okt 2023, 09:42
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 01 okt 2023, 10:38
door Joste
Mooie!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 01 okt 2023, 12:07
door omeCo
Zeer rustiek! Mooi op tijd voor de lunch.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 01 okt 2023, 12:23
door Dirk Jan
Vandaag weer eens wat anders gemaakt: een energie bom, ook wel Lijnzaadcracker genaamd. Recept: (ik heb alle zaden / noten door de molen gehaald zodat alles 'gebroken' is)
125 gr gebroken lijnzaad
25 gram sesamzaad
50 gram zonnebloempitten
50 gram cocos
50 gram cashewnoot
50 gram pinda, ongeroosterd
50 gram walnoot
8 gram zout
3 gram peper
360 ml water.

Meng de zaden en pitten met het zout en peper in een kom en voeg het water toe en laat 30 minuten staan. De zaden en pitten hebben dan het vocht opgenomen en is het mengsel een stevig beslag geworden. Verdeel het beslag op de bakplaat en druk het goed plat uit.
Bak de crackerplak in ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot het knapperig is.
Snijd de crackerplak na het bakken in gelijke stukken en laat ze afkoelen.

Ik heb geen grote bakplaat en heb twee taartvormen gebruikt, de een klein met hoge rand, de ander lage rand en wat groter. De cracker uit de kleine / hoge is eigenlijk iets te dik (op de foto de rechtse) waardoor hij niet echt knapperig is geworden. Maar dat vind ik niet zo erg, het is een heerlijke bom.