Pagina 595 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 10 okt 2023, 12:11
door bobbee
Mooie Frans!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 10 okt 2023, 12:12
door bobbee

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 10 okt 2023, 13:12
door bobbee
Ik ben nu een 100% emmertarwe brood aan het maken. Ook weinig gluten dus kan Sven ook eten.
Het desem roggebrood was goed gelukt en hij eet het maar was wel kleverig deeg onderin dus denk teveel water gebruikt.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 10 okt 2023, 13:19
door omeCo
bobbee schreef:Ik ben nu een 100% emmertarwe brood aan het maken. Ook weinig gluten dus kan Sven ook eten.
Het desem roggebrood was goed gelukt en hij eet het maar was wel kleverig deeg onderin dus denk teveel water gebruikt.
Had ik laatst ook. Dacht toen dat het brood gewoon nog niet helemaal klaar was. Ik had water onderin de oven staan dus is de temp aan de onderkant waarschijnlijk te laag geweest, aldus mijn redenatie.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 10 okt 2023, 14:02
door bobbee

omeCo schreef:
bobbee schreef:Ik ben nu een 100% emmertarwe brood aan het maken. Ook weinig gluten dus kan Sven ook eten.
Het desem roggebrood was goed gelukt en hij eet het maar was wel kleverig deeg onderin dus denk teveel water gebruikt.
Had ik laatst ook. Dacht toen dat het brood gewoon nog niet helemaal klaar was. Ik had water onderin de oven staan dus is de temp aan de onderkant waarschijnlijk te laag geweest, aldus mijn redenatie.
Maakte je een roggebrood?
Bij Rogge is het namelijk al een eigenschap van het graan, het kleverige kruim. Zitten weinig gluten in dus als je teveel water toevoegt heeft het geen houvast en zakt het in. Bij mij kan het niet aan de temperatuur hebben gelegen.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 10 okt 2023, 16:38
door Dirk Jan
bobbee schreef: di 10 okt 2023, 13:12 Ik ben nu een 100% emmertarwe brood aan het maken. Ook weinig gluten
Zeg je hier dat rogge weinig gluten bevat? Weet jij waar je kan vinden hoeveel gluten er in een graan zit?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 10 okt 2023, 17:41
door fransg
Dirk Jan schreef: di 10 okt 2023, 16:38 Zeg je hier dat rogge weinig gluten bevat? Weet jij waar je kan vinden hoeveel gluten er in een graan zit?
Hoeveelheid vind ik niet, wel dat iemand anders ook zegt dat rogge minder gluut heeft:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 10 okt 2023, 17:46
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 10 okt 2023, 18:38
door Dirk Jan
fransg schreef: di 10 okt 2023, 17:46 Scherm­afbeelding 2023-10-10 om 17.46.02.png

https://farms.desigusxpro.com/nl/posadk ... -rzhi.html
Kijk, bedankt. Overigens lijkt dit plaatje te slaan op diervoeding? Omdat ik het woord 'voer' zie.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 10 okt 2023, 18:52
door mutsje
De bakker waar ik mijn Spelt vandaan heb melde droog dat er altijd tarwe door zit omdat het anders een baksteen brood wordt. Hier zitten dus ook dusdanig weinig gluten in dat het niet rijsen wil. Dacht dat het altijd 100% spelt was maar schijnbaar niet :) 2e rijs staat hier alweer klaar. Maar brood komt er telkens het zelfde uit en niet zulke mooie creaties als bij jullie.