Pagina 600 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 03 nov 2023, 12:06
door fransg
Ik ga die koekjes ook proberen

D-groller gekocht en van die matjes voor uitrollen en in de oven en dergelijke

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 03 nov 2023, 13:56
door Dirk Jan
Top Frans, zet hem op!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 03 nov 2023, 14:12
door bobbee
Net een paar op voor de lunch met plakje kaas. Ik geloof dat ik dit nog lekkerder vind als brood!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 03 nov 2023, 16:59
door Dirk Jan
Ja,me dunkt, met al die zaden en pitten! Smullen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 03 nov 2023, 17:56
door Joste

bmateijsen schreef:
Joste schreef: do 02 nov 2023, 17:13 Daar ben ik recent ook mee begonnen, al duurt die tweede rijs bij mij dan wel wat korter, uur of 8. Bevalt beter.
Waarom bevalt een kortere tweede rijs in de koelkast beter? Er zit wel een soort wetenschap achter de temperatuur/ tijd die je nodig hebt voor tweede rijs, maar natuurlijk ook afhankelijk van je eerste rijs perioden ;-).

Wat voor recept gebruik je?
Ik werk op die wijze bij desem speltbroden. Eerste rijs hou ik 5 uur op kamertemoeratuur aan.Afgelopen zomer merkte ik dat de tweede rijs in mijn kelder te snel ging.Toen las ik ook al over de tweede rijs in de koelkast en ben daar toen ook mee begonnen. Eerst deed ik dat een nacht lang, later ben ik het een keer korter (7 à 8 uur) gaan doen, omdat dat toen beter uit kwam. En ik merkte eigenlijk geen verschil.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 04 nov 2023, 09:14
door Joste
Spelt
Afbeelding
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 04 nov 2023, 09:17
door fransg
Yummie

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 04 nov 2023, 10:40
door fransg
fransg schreef: vr 03 nov 2023, 12:06 Ik ga die koekjes ook proberen

D-groller gekocht en van die matjes voor uitrollen en in de oven en dergelijke
gelukt!

Met roggemeel ipv tarwe, wel met bloem erbij zoals in recept, volgende keer ietsje meer water denk ik. Moest ongeveer 6min langer in de oven.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 04 nov 2023, 11:16
door bobbee
Leuk!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 04 nov 2023, 11:53
door Joste
Leuk hoor! Ga ik ook eens een keer proberen.