Re: Distributie en puck prep
Geplaatst: di 18 jan 2022, 13:51
ik heb qua puck prep eindelijk een doorbraak meegemaakt.
Ik had zelf een WDT tooltje gemaakt van naai naalden in een grote whisky kurk met het idee, alles waarmee je een beetje door het koffiemaalsel kan roeren zal wel goed zijn.
Vervolgens een filmpje tegen gekomen waar het belang van de dikte van de naalden besproken werden omdat te dikke naalden de koffie klontjes meer zouden wegduwen ipv breken door er doorheen te snijden nog eens wat beter na gaan denken over mijn techniek.
Bij het roeren had ik meer een beweging zoals je ook ei op zou kloppen. Dit kwam omdat als ik op dezelfde diepte door het maalsel roerde de koffie in het midden van mijn tooltje tussen de naalden klem kwam te zitten.
Na de middelste naalden verwijderd te hebben kan ik nu wel goed roeren (op één diepte in het maalsel) en krijg ik nu voor het eerst een super mooi gelijkmatige flow door de puck heen en merkbaar lekkerdere koffie.
ik had van te voren niet gedacht dat het allemaal zo nauw zou komen
Ik had zelf een WDT tooltje gemaakt van naai naalden in een grote whisky kurk met het idee, alles waarmee je een beetje door het koffiemaalsel kan roeren zal wel goed zijn.
Vervolgens een filmpje tegen gekomen waar het belang van de dikte van de naalden besproken werden omdat te dikke naalden de koffie klontjes meer zouden wegduwen ipv breken door er doorheen te snijden nog eens wat beter na gaan denken over mijn techniek.
Bij het roeren had ik meer een beweging zoals je ook ei op zou kloppen. Dit kwam omdat als ik op dezelfde diepte door het maalsel roerde de koffie in het midden van mijn tooltje tussen de naalden klem kwam te zitten.
Na de middelste naalden verwijderd te hebben kan ik nu wel goed roeren (op één diepte in het maalsel) en krijg ik nu voor het eerst een super mooi gelijkmatige flow door de puck heen en merkbaar lekkerdere koffie.
ik had van te voren niet gedacht dat het allemaal zo nauw zou komen