Dat is mooi. Dat heb je in het begin met een Pavoni wel nodig

Gelukkig had ik nog wat verouderde Lavazza boontjes in de maler zitten waar ik nu mee aan het oefenen ben
Eerste indruk: als er iets lekkers uitkomt dan is het zélfs met een relatief oud boontje prima te drinken. Ik heb even gecheckt en het betreft een model gemaakt in de jaren 1990-1995 of 1993-1997, dat is me nog niet helemaal duidelijk afgaande op de informatie van Francesco Coceccarelli.
Zie:
http://www.francescoceccarelli.eu/lapavoni_ep_eng.htm
http://www.francescoceccarelli.eu/lapav ... mi_eng.htm
Het verhaal van de verkoper dat er nieuwe ringen in zaten klopt volgens mij niet. Twee kleine lekken bij de bediening van het stoompijpje en bij het peilglas. Ook moet de plastic bescherming om het peilglas heen vervangen worden en mist de schroef die de bodemplaat vastzet. Die onderdelen ga ik binnenkort bij Van Pommeren kopen. Inmiddels is de boiler ontkalkt en de binnenkant en het warmte-element dus weer rood ipv zwart
Verder doet de Pavoni het dus wel, maar er moet nog wat aan gebeuren. Om wat meer grip te krijgen op de prestaties wil ik ook een drukmeter toevoegen. Ik merk nu dat de shots soms vrij soepel pullen, maar dat ik ook vaak veel te veel weerstand voel. De koelring zit ik ook aan te denken, heeft iemand hier ervaring mee? Verder zie ik hier en daar ook mensen die een temperatuur meter toevoegen. Is dit verder niet meer nodig met de koelring, of is die ook niet zaligmakend? Nog een hoop vragen dus, maar dat is tegelijkertijd ook weer het mooie van dit apparaat! Ik zal binnenkort ook wat foto's plaatsen.