Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6071
Dirk Jan schreef: vr 08 dec 2023, 22:33 Morgen wil ik pizza bakken in mijn nieuwe oven op 450 graden C. En ik wil sardientjes in de topping gebruiken. Kunnen die gewoon vlak voor het bakken op het deeg gelegd worden en dan bakken op die 450 graden, maximaal 10 minuten? Wie heeft hier ervaring mee?
450 graden voor pizza is perfect. Meeste ovens redden dat niet.
Baktijd op die temperatuur is eerder 60-90 seconden. Bij 10 minuten is hij well done, “norrit style ;)
Hydratatie deeg ong 60%.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6072
EwaldK schreef: za 09 dec 2023, 09:03 450 graden voor pizza is perfect. Meeste ovens redden dat niet.
Baktijd op die temperatuur is eerder 60-90 seconden. Bij 10 minuten is hij well done, “norrit style ;)
Hydratatie deeg ong 60%.
Op de video's van Bobbee zie je ook dat op de hoge temp de pizza's in een wip gereed zijn.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6074
Dirk Jan schreef:Morgen wil ik pizza bakken in mijn nieuwe oven op 450 graden C. En ik wil sardientjes in de topping gebruiken. Kunnen die gewoon vlak voor het bakken op het deeg gelegd worden en dan bakken op die 450 graden, maximaal 10 minuten? Wie heeft hier ervaring mee?
[img]https://up.picr.de/46744052bz.jpg[/img]

[img]https://up.picr.de/46744053dr.jpg[/img]

[img]https://up.picr.de/46744054yx.jpg[/img]

[img]https://up.picr.de/46744055ow.jpg[/img]

[img]https://up.picr.de/46744056uk.jpg[/img]

[img]https://up.picr.de/46744057oc.jpg[/img]

[img]https://up.picr.de/46744058mv.jpg[/img]

[img]https://up.picr.de/46744059de.jpg[/img]

[img]https://up.picr.de/46744060vy.jpg[/img]

‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6075
Zo, dat is netjes! U allen weer bedankt voor de reacties. Inclusief advies en een compleet recept met voorbeeld, tof. Ik zal er straks mijn bewerking er op loslaten en vanavond de foto's posten.
125 gram volkoren tarwemeel, 125 gram tarwebloem, 60% hydratie.
Topping: gesnipperde uit, tomatensaus, pesto en sardientjes uit blik. Deze laatste er zo opgelegd en dan de oven in.
Het wordt dan 450 graden, maximaal 2 minuten, ik blijf er naast zitten ;-)
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6077
Nou, komt tie.

Pizza versie 2
125 gram tarwe volkorenmeel, 125 gram tarwebloem
5 gram zout
10 gram baksoda
150 (60%) tot 180 (70%) ml karnemelk
5 gram olijfolie.
1 bakje sardientjes en gesneden ui

Bakplaat insmeren met olie.
Meel mengen met zout in losse kom, dan de baksoda erbij.
Dan de olie en karnemelk in de losse kom erbij mengen. Totdat het een hanteerbare bal is. ca. 60% hydratie.
Dan de bal op de plaat en met bloem bestrooien.
Uitdrukken met hand en vingers. Topping: tomatensaus en pesto in de olie. Gesneden ui en sardientjes over de gehele pizza. Olijfolie erover gieten. Dit toegevoegd en 6 minuten op 300° in de oven. Ik heb er voor brood gebakken, oven stond toen al op 220°. Plaat met brood er uit, nieuwe plaat met pizza erin en oven naar 450°, maar kwam in die 6 minuten niet boven de 300°. Maar deeg is goed gerezen, gaar en lekker. De uitjes en sardientjes zijn ook gaar en niet verbrand. We gaan de goede kant op!
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6079
Ik ben ook aan het bakken nu nog bezoekje kerstmarkt in DE.

Deeg is 72 uur gefermenteerd en gemaakt met een Biga voordeeg. Mijn beste resultaat qua deeg ooit! Heel lekker, kauwt als een goede steak zeg maar.

[img]https://up.picr.de/46747264uk.jpg[/img]

[img]https://up.picr.de/46747265oj.jpg[/img]

[img]https://up.picr.de/46747266rh.jpg[/img]

[img]https://up.picr.de/46747267vk.jpg[/img]

‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’