Pagina 612 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 29 dec 2023, 09:06
door fransg
cremalover schreef: vr 29 dec 2023, 07:46
Joste schreef: do 28 dec 2023, 23:14 Heb je dat rogge zelf gemout?
Ik rooster het licht in de oven.Dan malen.
Ah, kan ik ook eens doen. Ik wist niet wat 'mouten' is. Ik maal de roggen ook zelf.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 29 dec 2023, 09:33
door Joste
Bij mouten laat je het graan eerst iets ontkiemen en daarna snel drogen. Dat is de basis bij bier brouwen. Bij brood bakken heb ik het nooit eerder gehoord.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 29 dec 2023, 12:15
door Dirk Jan
cremalover schreef: do 28 dec 2023, 18:49
Dirk Jan schreef: do 28 dec 2023, 18:39 Wat doet gemoute rogge met de smaak van het brood?
Smaak.
En wat doet het precies met de smaak? Is dat aan te geven?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 29 dec 2023, 12:22
door cremalover
Dirk Jan schreef: vr 29 dec 2023, 12:15
cremalover schreef: do 28 dec 2023, 18:49
Dirk Jan schreef: do 28 dec 2023, 18:39 Wat doet gemoute rogge met de smaak van het brood?
Smaak.
En wat doet het precies met de smaak? Is dat aan te geven?
Beetje pit. :mrgreen:
Ik doe maar wat.Ik zie wat liggen en denk zou ik dat eens in mijn brood pleuren. :mrgreen:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 29 dec 2023, 12:31
door fransg
Heb je de roggen ook eerst op vochtig bedje laten ontkiemen?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 29 dec 2023, 14:42
door cremalover
fransg schreef: vr 29 dec 2023, 12:31 Heb je de roggen ook eerst op vochtig bedje laten ontkiemen?
Nee :mrgreen:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 29 dec 2023, 14:52
door fransg
Wat versta je dan onder 'mouten' -- gewoon even iets roosteren?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 29 dec 2023, 16:14
door bmateijsen
Ontkiemen doet wel iets voor de verteerbaarheid en smaak. Een roggekorrel is erg taai, als je daar niets mee doet.
In het boek Tartine 3 staan leuke recepten om vooral met granen en volkoren veel verder te gaan. 8-)

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 29 dec 2023, 17:41
door fransg
bmateijsen schreef: vr 29 dec 2023, 16:14 Een roggekorrel is erg taai, als je daar niets mee doet.
Ik maal de roggen, dat meel gaat prima in het brood.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 29 dec 2023, 18:13
door cremalover
fransg schreef: vr 29 dec 2023, 14:52 Wat versta je dan onder 'mouten' -- gewoon even iets roosteren?
Klopt.Bedoelde eigenlijk geroosterd.Masr mouten klonk meer artisan :?