Pagina 614 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 31 dec 2023, 11:38
door Joste
Haha. Nu even een koffietje.

Overigens doe ik tegenwoordig geen olie meer op de bakplaat, maar een klein beetje bloem. Bevalt mij beter.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 05 jan 2024, 12:23
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 05 jan 2024, 12:46
door gilleko B.
Dat Amsterdamse brood ziet er weer appetijtelijk uit. Ik ga van de week ook weer de draad opppakken. Ben nu weer een desemstarter aan het opstarten.




Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 05 jan 2024, 12:47
door Joste
Mooie! Morgen ga ilk ook weer aan de bak.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 06 jan 2024, 19:24
door Dirk Jan
En het was weer PizzaTijd!

Versie 4. 6 januari 2024
125 gram speltvolkorenmeel, 125 gram tarwebloem
5 gram zout
10 gram baksoda
150 (60%) ml karnemelk
5 gram olijfolie.
Tomatensaus Pesto
Paprika uit glas met olijfolie
1 bakje ansjovis
Fijngesneden ui en champignons voorgebakken extra belegen kaas -Bakplaat insmeren met olie.
-Meel mengen met zout in losse meng kom, de baksoda erbij.
-De olie en karnemelk in de losse kom erbij mengen. 60% hydratie. Totdat het een hanteerbare bal is.
-De bal op de plaat en met bloem bestrooien.
-Uitdrukken met hand en vingers. Heel dun maken!
-Topping: tomatensaus en pesto in de olie. Paprika, ansjovis, gebakken ui + champignons, over de gehele pizza. Olijfolie erover. Geraspte kaas erover als laatste.
-Dit toegevoegd en in de oven: 4 minuten op 400°. -Oven een uur voorverwarmd op 450°, bij opendoen deur en plaat erin, zakte de temperatuur naar 400° en zakte daarna zelfs terug naar 375°. Volgende keer 5 kwartier voorverwarmen op 500°.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 06 jan 2024, 19:53
door fransg
Ziet er lekker uit, een krokante hartige koek.
Het is niet zoals een typische Italiaanse pizza die is gerezen met een dikke rand met luchtbellen in het krokante brooddeeg.
Maar evengoed smakelijk, een feestelijke aanblik!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 06 jan 2024, 22:09
door Dirk Jan
Ja, het is een 'vernederlandste' pizza ;-)
Volgende keer ga ik minder spelt proberen, iets van 67 gram + 67 gram boekweitmeel.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 06 jan 2024, 23:53
door Joste
Gewoon weer verder in 2024
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 07 jan 2024, 12:45
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 07 jan 2024, 13:48
door Joste