Pagina 615 van 642
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 07 jan 2024, 14:08
door bobbee
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 07 jan 2024, 14:15
door HanR
Wat een verspilling van zaad....
En dan bedoel ik niet in het brood.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 07 jan 2024, 14:37
door fransg
Leek mij een grap, een door AI gegenereerd hoofd maar hij bestaat dus echt:
• Per 1 november 2023 gaat het Arnhemse filiaal Steenstraat 81 in samenwerking met de Stichting GraanGeluk een nieuw concept en eigenaar aan onder de naam GraanGeluk Bakkerista, een initiatief van Marcel van Silfhout.
Tom van Otterloo blijft hierbij nauw betrokken maar niet meer als eigenaar. Het huidige desemassortiment zal zowel in de Steenstraat als in het filiaal Graaf Lodewijkstraat nog te koop zijn en naar alle waarschijnlijkheid zelfs worden uitgebreid op termijn.
http://www.bakkerijtomvanotterloo.nl/
Bakker Tom stopt in korte tijd met twee zaken: ‘Onmogelijk om op te boksen tegen grote jongens’
Bakker Tom van Otterloo stopte onlangs al met zijn zaak in De Steeg, nu geeft hij ook de regie van zijn bakkerij aan de Steenstraat in Arnhem uit handen. Die zaak gaat vanaf het voorjaar van 2024 door het leven als ‘GraanGeluk Bakkerista’ en krijgt een volledig nieuw concept.
Dat betekent dat de bekende Arnhemse bakker in korte tijd afstand doet van twee van zijn zaken. De bakkerij in De Steeg sloot na 27 jaar op 1 november definitief de deuren vanwege stijgende kosten en dalende inkomsten. Ook de derde bakkerij van Van Otterloo, die is gevestigd aan Graaf Lodewijkstraat, krijgt naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar een nieuwe eigenaar.
De Arnhemmer stopt zelf niet als bakker: hij gaat, in loondienst, aan de slag in de nieuwe zaak aan de Steenstraat. Daar gaat hij ook jonge bakkers opleiden.
Opboksen tegen grote jongens
,,Daar ben ik heel blij mee”, zegt Van Otterloo. ,,Steeds meer kleine zaken vallen om. Of het nu om bakkers, slagers of groenteboeren gaat: consumenten kiezen voor het gemak van de supermarkt. En het is voor ons onmogelijk om op te boksen tegen dat soort grote jongens.”
Het verschil met landen als Duitsland, Belgie en Frankrijk, waar kleine zaken wél overeind blijven, noemt de Arnhemmer frappant. ,,Daar weet men de kleine speciaalzaak, en de kennis die vakmensen hebben, schijnbaar nog meer op waarde te schatten. In Nederland gaan we Engeland en de Verenigde Staten achterna, waar je alleen nog brood – al dan niet geproduceerd in de fabriek – kan consumeren door het eerst te roosteren.”
Verkoop van Desembrood
De zaak aan de Steenstraat is overgenomen door Marcel van Silfhout, die met GraanGeluk nu al graanakkers op de Veluwe verbouwt met gebruik van traditionele streekgranen en daar eigen brood en bier van maakt. De afgelopen jaren werkte GraanGeluk al samen met Van Otterloo. Volgens Van Silfhout is het van levensbelang om ‘de kennis en kunde van echte bakkers als Van Otterloo te waarborgen’.
,,Je ziet ze steeds minder, terwijl het echt vakmensen zijn”, zegt Van Silfhout. Met lede ogen constateert hij hoe steeds meer kleine bakkerijen de deuren sluiten. Toch heeft hij vertrouwen in de doorstart aan de Steenstraat en hoopt hij het tij te kunnen keren. ,,Hoe? We gaan het op onze eigen wijze doen, heel anders dan in de supermarkt. Zo willen we op termijn alleen nog desembrood verkopen. Dat is gezond én duurzaam.”
Het aankomende jaar staan er nog meer veranderingen op stapel, vervolgt Van Silfhout. ,,Maar daar kan ik nu nog niet te veel over uitweiden, daarover zijn we nog in gesprek met de gemeente Arnhem.”
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 07 jan 2024, 18:58
door Dirk Jan
Mooie broden mannen!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 07 jan 2024, 20:02
door gilleko B.
Hoop alleen wel dat zijn snorharen niet uitvallen
️
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 07 jan 2024, 20:27
door bobbee
Ik snap het niet. De beste man probeert toch gewoon iets goeds te doen. Een mooi beroep nieuw leven inblazen. Zie niet in waarom dit iets negatiefs zou moeten zijn. Ik hoop dat hey succesvol wordt.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 07 jan 2024, 20:43
door fransg
Ik gun de bakkers ook het beste
Hun klanten ook
Maar termen als bakkerista, streekgranen en wat we elders lazen over ‘levende papjes’ vind ik neo-nostalgische aanstellerij.
Bak gewoon veel lekkerder brood dan bij de jumbo ligt, ga het desnoods langs de deur bezorgen.
Of nog beter, leg de mensen uit dat ze een brood van zeven euro zelf moeiteloos kunnen bakken voor een paar dubbeltjes.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 07 jan 2024, 21:00
door bobbee
Hij doet in mijn ogen iets om zjjn beroep te redden en inkomen te genereren en de klanten willen graag een beleving, net zoiets als dat de koffie in Italië lekkerder smaakt...bakkerista slaat nergens op maar goed als hij denkt er meer door te kunnen verkopen waarom niet, bij de Jumbo hadden ze ooit brood van oorsprong wat dat dan ook mag zijn die fabriekstroep en er rijden vrachtwagens rond van de Sligro waarop een vent staat met wat deeg in de handen en dat brood bakken nog steeds handwerk is terwijl het om fabrieksbrood gaat wat de klanten nog moeten afbakken wat ze verkopen. Klinkklare onzin dus. Dan liever deze bakkerij die ook wat probeert en volgens mij wel echt goed brood bakt van lokaal geteelde granen.
Ik kan mij niet echt druk maken om zijn marketing keuze maar vind zijn initiatief en die van zijn partner best wel leuk en hoop dat het hem lukt. Meer mooi desembrood. Ik hoorde een prijs van 4,50 euro in het filmpje voor een brood. Meeste mensen willen zelf helemaal niet bakken of hebben geen tijd ivm de drukke kantoorbaan of kinderen. Die kunnen mooi bij hem terecht of ooit wel zelf gaan bakken. Moeten ze zelf kiezen. Tsja, kan er niks slechts van vinden eigenijk.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 07 jan 2024, 21:27
door Joste
Alles wat eerlijk, zuiver en kwalitatief goed voedsel en brood oplevert moeten we waaderen. Die poppenkast er omheen is nergens voor nodig, lijkt mij. Maar ja, ɓrood op de plank is ook nodig, toch?
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 07 jan 2024, 21:52
door gilleko B.
Ach, marketing is en blijft een noodzakelijk iets, broodpapjes en allerlei allerhande predikaten vormen in de ogen iemand die het weet iets ridicuuls (en dat is het ook). Maar ja, ik denk dat het op het grotere publiek een wellicht onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft, zoals een nespresso drinker het heeft heeft over Kopi Luwak, of een Ilja Gort niet wijnkenners bereikt, ja dat is er ook 1 waar ik na 1 keer kijken nooit meer naar gekeken heb. Maar dat dit soort broodzaken het niet redden is ernstig, redden ze het wel bijvoorbeeld door het noemen van broodpapjes, dan, ondanks dat ik ook een onaangenaam gevoel bij krijg, dan zit daar toch ook wat positiefs in.
️