Pagina 620 van 642
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 30 jan 2024, 21:09
door bobbee
cremalover schreef:bobbee schreef: di 30 jan 2024, 17:55
cremalover schreef:Emmer.Hoog in eiwit.Laag in gluten.
Dat is een contradictie. Gluten zijn eiwitten.
Ford is een auto.Niet alle auto's zijn Fords.
Gluten zijn eiwitten.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 30 jan 2024, 21:58
door cremalover
bobbee schreef: di 30 jan 2024, 21:09
cremalover schreef:bobbee schreef: di 30 jan 2024, 17:55
Dat is een contradictie. Gluten zijn eiwitten.
Ford is een auto.Niet alle auto's zijn Fords.
Gluten zijn eiwitten.
Als er op een parkeerplaats weinig Fords staan kunnen er toch veel auto's op staan.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 30 jan 2024, 22:01
door bobbee
Ford is een merknaam, geen auto. Naam van de maker.
Zoals Waldkorn. Het is geen brood opzich maar een naam.
Gluten is eiwit. Dat is geen merknaam.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 30 jan 2024, 23:49
door gilleko B.
Kan Frans een mediation rol vervullen
️
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 31 jan 2024, 07:27
door bobbee
Waarom? Waarom Frans? Wij zijn volwassen jongetjes...
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 31 jan 2024, 08:04
door omeCo
Het brood wordt nooit zo heet gegeten als het wordt gebakken.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 31 jan 2024, 08:41
door cremalover
Er zitten nog andere eiwitten in dan gluten-eiwitten in brood/graan.
Zo zijn er ook andere automerken dan Ford in het hele auto arsenaal.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 31 jan 2024, 08:56
door fransg
Een emmer is Hoog in eiwit en Laag in gluten.
https://www.brood.net/gezondheid/overge ... en/gluten/
Hoeveel gluut zit er in een emmer?
GLIA accounted for 61–92% of gluten
common wheat 61–79%;
spelt 70–83%;
durum wheat 68–88%;
emmer 75–92%;
einkorn 79–92%
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6769531/
Nu zijn er meerdere emmers!
Research (link below) has found that ancient wheat varieties like emmer, Spelt, Einkorn, Farrow etc contain a high level of proteins along with gluten.
Modern wheat contains less proteins but a higher level of glutenin contents and an increasing ratio of gliadins to glutenins .
This means that the gluten structure in modern wheat is much stronger and harder to digest because it is a result of the genetic modification of the wheat.
Mijn conclusie: overal zit gluut maar in een emmer zit wel extra veul ei!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 31 jan 2024, 09:33
door bobbee
cremalover schreef:Er zitten nog andere eiwitten in dan gluten-eiwitten in brood/graan.
Zo zijn er ook andere automerken dan Ford in het hele auto arsenaal.
Ja je hebt gelijk. Veel eiwitten, peulvruchten enzo. Allemaal verschillende soorten en sommige vormen gluten, sommige lossen op in water etc.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 31 jan 2024, 17:24
door Joste
En is het ook lekker? Lijkt me ook niet onbelangrijk
Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk