Pagina 622 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 05 feb 2024, 17:15
door cremalover
bobbee schreef: ma 05 feb 2024, 16:34
Afbeelding


Pizza. Jumbo bloem. Top spul.
Niet bang voor acrylamide met die verbrande plekken op de korst?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 05 feb 2024, 17:28
door bobbee

cremalover schreef:
bobbee schreef: ma 05 feb 2024, 16:34
Pizza. Jumbo bloem. Top spul.
Niet bang voor acrylamide met die verbrande plekken op de korst?
Dat eet ik niet. Weghalen is eenvoudig. Bij koffie lastiger!

Acrylamide in koffie

Tijdens het roosteren van koffiebonen ontstaat acrylamide. Fabrikanten kunnen hier rekening mee houden door goed te kijken naar de beste combinatie van brandtijd, temperatuur en brandkleur. Ook de soort boon kan invloed hebben op de hoeveelheid acrylamide. Bij het roosteren van robustabonen worden meestal hogere acrylamidegehalten gevonden dan bij arabicabonen. Verder bevatten oploskoffie-poeder en vooral surrogaatkoffie (die meestal bestaat uit een mengsel van granen en cichorei) gemiddeld een hogere hoeveelheid dan reguliere gemalen koffiebonen.

Maar de hoeveelheid acrylamide die uiteindelijk in de koffie zit die je drinkt, hangt af van hoe de koffie gezet is, en bijvoorbeeld met hoeveel water het verdund is. Hierdoor kan koffie gemaakt van reguliere gemalen koffie in sommige gevallen uiteindelijk ook hogere gehaltes aan acrylamide bevatten dan oploskoffie.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 05 feb 2024, 20:15
door cremalover
bobbee schreef: ma 05 feb 2024, 17:28
cremalover schreef:
bobbee schreef: ma 05 feb 2024, 16:34
Pizza. Jumbo bloem. Top spul.
Niet bang voor acrylamide met die verbrande plekken op de korst?
Dat eet ik niet. Weghalen is eenvoudig. Bij koffie lastiger!

Acrylamide in koffie

Tijdens het roosteren van koffiebonen ontstaat acrylamide. Fabrikanten kunnen hier rekening mee houden door goed te kijken naar de beste combinatie van brandtijd, temperatuur en brandkleur. Ook de soort boon kan invloed hebben op de hoeveelheid acrylamide. Bij het roosteren van robustabonen worden meestal hogere acrylamidegehalten gevonden dan bij arabicabonen. Verder bevatten oploskoffie-poeder en vooral surrogaatkoffie (die meestal bestaat uit een mengsel van granen en cichorei) gemiddeld een hogere hoeveelheid dan reguliere gemalen koffiebonen.

Maar de hoeveelheid acrylamide die uiteindelijk in de koffie zit die je drinkt, hangt af van hoe de koffie gezet is, en bijvoorbeeld met hoeveel water het verdund is. Hierdoor kan koffie gemaakt van reguliere gemalen koffie in sommige gevallen uiteindelijk ook hogere gehaltes aan acrylamide bevatten dan oploskoffie.
Het is allemaal wat :cry:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 06 feb 2024, 08:51
door cremalover
Laag in gluten toch mooi gerezen.
Smaak is top.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 06 feb 2024, 08:59
door fransg
Lekker!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 06 feb 2024, 09:05
door bobbee
Ja mooi! Denk dat emmer tarwe zo'n beetje het lekkerste volkorenbrood maakt wat ik heb geproefd. Heb nog staan hier om gemalen te worden.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 06 feb 2024, 10:58
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 06 feb 2024, 11:02
door bobbee
Lekkere korst!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 06 feb 2024, 23:10
door gilleko B.
bobbee schreef:Lekkere korst!
Och och die krokante blokjes
Afbeelding


Afbeelding



Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 09 feb 2024, 16:26
door fransg