Pagina 64 van 648

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: wo 28 dec 2016, 09:40
door bobbee
Haha!

Je zou misschien het bekertje weg kunnen laten en dan wat water op het brood sprayen voordat je de pan eroverheen plaatst. Ik heb nu de steen in de oven, die is aan het opwarmen voor het brood met gist wat ligt te wachten op zijn warme bad. Ik had geen tijd voor een desembrood helaas. Ik ga ook een pan eroverheen plaatsen. Ben benieuwd.

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: wo 28 dec 2016, 14:47
door fransg
De binnenzijde

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: wo 28 dec 2016, 20:54
door bobbee
Geen idee wat ik ervan moet vinden, ben wel benieuwd naar de uitslag van het onderzoek en vooral hoe.

Tekst:
Veel mensen denken dat ze ziek worden van brood. Of dat zo is, is nog maar de vraag. Maar misschien is het ook wel zo. Ligt het aan het meel? Aan de broodverbeteraars? Aan andere zaken? Wie zal het zeggen. Het mooie is dat er nu een onderzoek over komt. Het wordt aangekondigd op Foodlog en je kunt er ook nog op reageren.

http://www.foodlog.nl/artikel/op-zoek-n ... e-waarheid

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: wo 28 dec 2016, 21:36
door mutsje
Normaal brood in rijsmandje , moet em alleen nog beter insnijden maar dat gaat momenteel niet met ingetapete schouder. En met links snijden is geen optie :)
Afbeelding

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: wo 28 dec 2016, 22:39
door fransg
Ziet er smakelijk uit!
mutsje schreef:Normaal brood
Bedoel je met 'normaal' dat het met gist is gerezen of dat het van bloem is of iets anders?

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: wo 28 dec 2016, 22:44
door mutsje
fransg schreef:Ziet er smakelijk uit!
mutsje schreef:Normaal brood
Bedoel je met 'normaal' dat het met gist is gerezen of dat het van bloem is of iets anders?
Dat het met gist is gerezen, we zitten zo in het zuurdesemtijdperk dat ik het andere brood maar als 'normaal' aanduid. Ook weer fout natuurlijk hehe.

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: wo 28 dec 2016, 23:01
door fransg
mutsje schreef:we zitten zo in het zuurdesemtijdperk dat ik het andere brood maar als 'normaal' aanduid. Ook weer fout natuurlijk hehe.
;-)

Desem is ook maar een verzameling van wilde gisten en bacteriƫn, maar ja het is de jazz van de broodverrijzenis, het levend schilderij van het bakkerswezen, de vrije improvisatie van het stand-up komediedeeg. Het echte werk zeg maar.

Als iemand met poeiergist of bakkersgist werkt kan die het ook zachtjes "je-weet-wel brood" noemen, dan begrijpen de anderen het ook ;-)

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: do 29 dec 2016, 09:59
door bobbee
Gevonden op ander forum:

Rekentool voor deeg:

Zie http://www.calcmasa.com

Voor gistdeeg, deeg met een voordeeg en zuurdesem. Klik op het Engelse vlaggetje voor de Engelse versie.

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: do 29 dec 2016, 17:21
door fransg
Broodje 11, uitsluitend volkorenbemeling gebruikt (en zuurbedeseming maar dat spreekt vanzelve)

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: do 29 dec 2016, 17:21
door fransg