Pagina 638 van 648

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 13 aug 2024, 10:49
door Dirk Jan
En vandaag maar weer eens drie broden bakken. Qua samenstelling is het een zooitje want de nieuwe meelbestelling is nog niet binnen en nu heb ik alle restjes bij elkaar gedaan. Smaken zal het wel, maar of het goed rijst en of het goed aan elkaar blijft zitten?
Dat weten we straks.
Ik zie dat ik het ruitje van de oven ook wel eens mag schoonmaken. Ze zien er goed gerezen uit. Straks snijden. En weer bijna een half uur later:
Lekker stevig brood. Het is dus gelukt met dat zooitje meel.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 13 aug 2024, 10:55
door fransg
Ziet er veelbelovend uit!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 13 aug 2024, 11:51
door Dirk Jan
En dat was het onverwacht ook!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 13 aug 2024, 21:33
door Joste
Hier ook nog wat huisvlijt afgelopen weekend. Naast broden pesto gemaakt.
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 13 aug 2024, 21:52
door Dirk Jan
Leuk die pesto, heb je daar en recept van?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 16 aug 2024, 14:44
door Joste
Er zijn wel recepten van. Maar ik doe heteen beetje uit de losse pols. Er gaat veel verse basilicum door, die ik in oude olijfolieblikken had gezaaid. Verder wat tenen knoflook, pijnboompitten, parmezaanse kaas, beetje zout en veel olijfolie. Moet eigenlijk in een vijzel gemaakt worden. Maar omdat ik in een keer vrij veel maak gebruik ik een oude hand vleesmolen met een uitloop met kleine gaatjes. Daar draai ik alles door heen. Tijdens het maken proef ik en pas hoeveelheden dan nog aan. Zo doe ik het.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 16 aug 2024, 18:53
door Dirk Jan
Leuk, bedankt

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 23 aug 2024, 10:30
door Koffiemandetweede
70%zelf gemalen bio rogge.
30%tarwebloem.
250gram walnoot,150gram pompoenpitten en 200gram gewelde rozijnen.
50gram boter.
Zuurdesem.
Twee broden.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 23 aug 2024, 10:42
door bobbee
Afbeelding
Bloem, tarwe, spelt en desem, water en zeezout.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 25 aug 2024, 15:48
door fob
Dit topic heeft me over de streep geholpen om na ruim 10 jaar weer eens een zuurdesem aan te zwieren en zelf brood te bakken. Het is een zuurdesembrood met rogge en zonnebloempitten geworden naar dit recept. Je gebruikt zowel desem voor de structuur en smaak als een klein beetje gist voor de snelheid, anders duurt het rijzen zo verschrikkelijk lang. De volgende keer snijd ik hem wat dieper en schuiner in om een rustiek "oor" te krijgen.