Pagina 647 van 648

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 08 mar 2025, 16:24
door cremalaver
gilleko B. schreef: za 08 mar 2025, 15:11
cremalaver schreef:Tarwe volkoren.
IMG_20250308_124933.jpg
Ook op IKEA tralie met verloren rubbers!

Afbeelding
Dat ding heb ik al meer dan 20 jaar.Ikea zooi.Gelijk rubbers kwijt.🥴

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 09 mar 2025, 15:09
door Joste
Mooie broden weer hier op het forum.
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 12 mar 2025, 00:47
door gilleko B.
Ja mooie brooje




Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 29 mar 2025, 20:32
door Kabouter
Zo ziet het zuurdesembrood uit de Panasonic eruit. Ik ben toch maar bij mijn oude routine gebleven van in de avond kneed functie aanzetten, in de ochtend handmatig de bakfunctie. Met die andere trucs (zie paar paginas terug) was het toch nog wat meer handwerk in de avond om de boel netjes in orde te krijgen.

Het ziet er van buiten niet supermooi uit maar het smaakt prima!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 29 mar 2025, 21:46
door bobbee
Ik doe het nu sinds een paar dagen ook met de broodbakmachine en ik ben heel erg tevreden. Nauwelijks werk.

Ik doe 500 gram meel in de machine, 325 gram water, 125 gram desem.
Dat zet ik aan op pizza stand, die gaat even kneden. Als dat klaar is zout erop en op Frans porgramma met uitstel van ongeveer 9 uur. Als ik die 23 uur aanzet heb ik om 8 uur vers desembrood. Ik heb het gemaakt met 50 %bloem en 50% vers gemalen meel. Ook spelt ging erg goed.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 30 mar 2025, 11:55
door Kabouter
Ha top, dat ziet er heel herkenbaar uit!

Ik doe er 100% volkoren bio tarwemeel in, dat gaat ook goed. Dan is wel de passende hoeveelheid water relevant voor een goede rijzing heb ik gemerkt.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 30 mar 2025, 15:49
door Dirk Jan
Kabouter schreef: zo 30 mar 2025, 11:55 Ik doe er 100% volkoren bio tarwemeel in, dat gaat ook goed. Dan is wel de passende hoeveelheid water relevant voor een goede rijzing heb ik gemerkt.
Wat is een passende hoeveelheid? Bobbee is 325gr water op 500gr meel is 65%. Als ik alleen volkorenmeel gebruik, zit ik op 60% en dat gaat goed, maar dan in de oven. Is het in de BBM meer of minder water?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 13 apr 2025, 16:45
door bobbee
Afbeelding
Gorgonzola, grana padano, mozzarella, rode ui en Ananas
Afbeelding
!
Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tomatensaus, grana padano,, mozzarella, Nduja, ananas.
Afbeelding





Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 13 apr 2025, 20:46
door Coffeebandit
Vandaag focaccia gebakken zonder kneden. Enkel mengen en stretch en fold. 80% hydratatie
Afbeelding
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 19 apr 2025, 13:35
door bobbee
Dik tevreden met de het zuurdesem broodbakmachine brood!
Afbeelding
Afbeelding