Re: Timemore Sculptor 064 en 078
Geplaatst: di 17 okt 2023, 14:33
Dit is de 3e batch dacht ik…
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Bedankt, dan komt het vanzelf goed
Ik had de pin op 3 gaatjes terug geplaatst om de chirp van de schijven te horen, toen 1 gaatje terug geplaatst zodat ik de schijven dus altijd bescherm. Maalgraad 6 en m’n doorlooptijd was alsnog 37 seconden voor 32 gram, terwijl de espressorange tussen de 0 en 5 zou zitten. Was m’n derde shot, geen channeling, dat is dan wel fijn zonder te hebben “ge-seasoned”.SpeedyDH schreef: di 17 okt 2023, 13:24 Hier ook binnen .. gelijk een vraag, de afstelknop, stel je die af voorbij het ‘0’ punt? Of juist ervoor om te beschermen dat je het te ver door draait? Lijk me dat je anders misschien nog net een stukje mist?… nog geen koffie gezet dus nog geen idee waar ik moet zitten..
Ik heb het nu 2 gaatjes terug en kan voorbij ‘0’.IS04 schreef: di 17 okt 2023, 16:59Ik had de pin op 3 gaatjes terug geplaatst om de chirp van de schijven te horen, toen 1 gaatje terug geplaatst zodat ik de schijven dus altijd bescherm. Maalgraad 6 en m’n doorlooptijd was alsnog 37 seconden voor 32 gram, terwijl de espressorange tussen de 0 en 5 zou zitten. Was m’n derde shot, geen channeling, dat is dan wel fijn zonder te hebben “ge-seasoned”.SpeedyDH schreef: di 17 okt 2023, 13:24 Hier ook binnen .. gelijk een vraag, de afstelknop, stel je die af voorbij het ‘0’ punt? Of juist ervoor om te beschermen dat je het te ver door draait? Lijk me dat je anders misschien nog net een stukje mist?… nog geen koffie gezet dus nog geen idee waar ik moet zitten..
3e batch. 4e zal niet lang meer op zich laten wachten denk iknamor schreef:Gents, in welke batch zitten jullie mallers die momenteel geleverd worden?
Mijne Zwarte 064s zit in 4de batch en ik zie die nog niet aankomen
Ik heb mijn 078s vanmiddag ontvangen en er 5 kg bonen doorheen gejaagd. Nu iets te laat om echt te gaan proeven.IS04 schreef: di 17 okt 2023, 16:59Ik had de pin op 3 gaatjes terug geplaatst om de chirp van de schijven te horen, toen 1 gaatje terug geplaatst zodat ik de schijven dus altijd bescherm. Maalgraad 6 en m’n doorlooptijd was alsnog 37 seconden voor 32 gram, terwijl de espressorange tussen de 0 en 5 zou zitten. Was m’n derde shot, geen channeling, dat is dan wel fijn zonder te hebben “ge-seasoned”.SpeedyDH schreef: di 17 okt 2023, 13:24 Hier ook binnen .. gelijk een vraag, de afstelknop, stel je die af voorbij het ‘0’ punt? Of juist ervoor om te beschermen dat je het te ver door draait? Lijk me dat je anders misschien nog net een stukje mist?… nog geen koffie gezet dus nog geen idee waar ik moet zitten..
Benieuwd naar de vergelijking met de XL!Koffietijs schreef: di 17 okt 2023, 21:08Ik heb mijn 078s vanmiddag ontvangen en er 5 kg bonen doorheen gejaagd. Nu iets te laat om echt te gaan proeven.IS04 schreef: di 17 okt 2023, 16:59Ik had de pin op 3 gaatjes terug geplaatst om de chirp van de schijven te horen, toen 1 gaatje terug geplaatst zodat ik de schijven dus altijd bescherm. Maalgraad 6 en m’n doorlooptijd was alsnog 37 seconden voor 32 gram, terwijl de espressorange tussen de 0 en 5 zou zitten. Was m’n derde shot, geen channeling, dat is dan wel fijn zonder te hebben “ge-seasoned”.SpeedyDH schreef: di 17 okt 2023, 13:24 Hier ook binnen .. gelijk een vraag, de afstelknop, stel je die af voorbij het ‘0’ punt? Of juist ervoor om te beschermen dat je het te ver door draait? Lijk me dat je anders misschien nog net een stukje mist?… nog geen koffie gezet dus nog geen idee waar ik moet zitten..
Wat is de rede dat jullie de pin niet laten staan op het streepje waar pin bij staat?
Ik zit nu op stand 2,8 op 36 gram uit in 31 sec bij dosis van 18 gram.
Gefeliciteerd allemaal!Alouwerse schreef:Hij is binnen