Re: Bezzera Strega

691
Ik snap dat hij dat niet deelt. Dan komt er een slimmerd die de boel kopieert en gaat verkopen.
Een coffeesensor bijvoorbeeld ligt vast em zeker op de loer!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Bezzera Strega

692
Vandaag mijn Strega in gebruik genomen na kleine 2 jaar af en aan met de La Pavoni geoefend te hebben

Had weer vers gebrande bonen besteld bij hoofdkwartier, Papoea Nieuw Guinea washed Kongo

Eerste kopje met machine en deze bonen, geen idee van hoe of wat dus de maler maar laten staan op de vorige zak yellow bourbon, 6,3 seconden de Eureka XL laten draaien en het enkelkops filterbakje zat precies vol.

Mijn 58mm tamper was nog niet binnen dus moest het doen met dat plastic rondje wat bij de Strega geleverd was

En daar kwam me toch een lekkere shot uit, niet bitter, heel licht zuurtje, vol maar niet zwaar/pittig en beetje romig

Nog nooit zo’n lekker bakkie gezet zelf 😂

Met de pavoni toch moeilijker denk ik, de variabele van de druk is met de veer constanter maar vooral de temperatuur. Was met pavoni toch veel aan flushen om de kop over de 90 graden te krijgen maar weer niet te heet. Daar zat voor mij altijd meeste smaakverschil in

Machine voelt super degelijk aan. De goedkope aluminium (?) filterbakjes vind ik dan net niet passen bij de rest.

Blij mee!
Bezerra Strega (Mod) - La Pavoni Esperto Abile - Eureka Mignon XL - G-iota Pro83VS SSP LS

Re: Bezzera Strega

693
Durdane schreef: do 09 mar 2023, 22:22 Vandaag mijn Strega in gebruik genomen na kleine 2 jaar af en aan met de La Pavoni geoefend te hebben

Had weer vers gebrande bonen besteld bij hoofdkwartier, Papoea Nieuw Guinea washed Kongo

Eerste kopje met machine en deze bonen, geen idee van hoe of wat dus de maler maar laten staan op de vorige zak yellow bourbon, 6,3 seconden de Eureka XL laten draaien en het enkelkops filterbakje zat precies vol.

Mijn 58mm tamper was nog niet binnen dus moest het doen met dat plastic rondje wat bij de Strega geleverd was

En daar kwam me toch een lekkere shot uit, niet bitter, heel licht zuurtje, vol maar niet zwaar/pittig en beetje romig

Nog nooit zo’n lekker bakkie gezet zelf 😂

Met de pavoni toch moeilijker denk ik, de variabele van de druk is met de veer constanter maar vooral de temperatuur. Was met pavoni toch veel aan flushen om de kop over de 90 graden te krijgen maar weer niet te heet. Daar zat voor mij altijd meeste smaakverschil in

Machine voelt super degelijk aan. De goedkope aluminium (?) filterbakjes vind ik dan net niet passen bij de rest.

Blij mee!
Fijn om te horen
Nog heel veel plezier toegewenst met de Strega
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven

Re: Bezzera Strega

696
Durdane schreef: do 09 mar 2023, 22:22 Vandaag mijn Strega in gebruik genomen na kleine 2 jaar af en aan met de La Pavoni geoefend te hebben

Had weer vers gebrande bonen besteld bij hoofdkwartier, Papoea Nieuw Guinea washed Kongo

Eerste kopje met machine en deze bonen, geen idee van hoe of wat dus de maler maar laten staan op de vorige zak yellow bourbon, 6,3 seconden de Eureka XL laten draaien en het enkelkops filterbakje zat precies vol.

Mijn 58mm tamper was nog niet binnen dus moest het doen met dat plastic rondje wat bij de Strega geleverd was

En daar kwam me toch een lekkere shot uit, niet bitter, heel licht zuurtje, vol maar niet zwaar/pittig en beetje romig

Nog nooit zo’n lekker bakkie gezet zelf 😂

Met de pavoni toch moeilijker denk ik, de variabele van de druk is met de veer constanter maar vooral de temperatuur. Was met pavoni toch veel aan flushen om de kop over de 90 graden te krijgen maar weer niet te heet. Daar zat voor mij altijd meeste smaakverschil in

Machine voelt super degelijk aan. De goedkope aluminium (?) filterbakjes vind ik dan net niet passen bij de rest.

Blij mee!
Nu nog een PSM laten doen en dan is ie helemaal top
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven

Re: Bezzera Strega

697
Durdane schreef: vr 10 mar 2023, 08:12 In je portafilter?

Die van de pavoni zijn mooi gepolijst rvs

Deze mat, ruwig aluminium?
Relatief kleine investering doen in een VST of IMS filter. Met bijbehorende (goed passende) tamper van 58,5mm. Ga je veel plezier van hebben.

Welkom bij de Strega "fam"!
Londinium R - Option-O Lagom Casa - Umikot Planetary Distribution Tool by FrancisPavoni - Puqpress - Aeropress - Aergrind V3 - Puckrake (gold edition) by ArjenT5R™

Re: Bezzera Strega

698
Durdane schreef:Vandaag mijn Strega in gebruik genomen na kleine 2 jaar af en aan met de La Pavoni geoefend te hebben

Had weer vers gebrande bonen besteld bij hoofdkwartier, Papoea Nieuw Guinea washed Kongo

Eerste kopje met machine en deze bonen, geen idee van hoe of wat dus de maler maar laten staan op de vorige zak yellow bourbon, 6,3 seconden de Eureka XL laten draaien en het enkelkops filterbakje zat precies vol.

Mijn 58mm tamper was nog niet binnen dus moest het doen met dat plastic rondje wat bij de Strega geleverd was

En daar kwam me toch een lekkere shot uit, niet bitter, heel licht zuurtje, vol maar niet zwaar/pittig en beetje romig

Nog nooit zo’n lekker bakkie gezet zelf
Afbeelding


Met de pavoni toch moeilijker denk ik, de variabele van de druk is met de veer constanter maar vooral de temperatuur. Was met pavoni toch veel aan flushen om de kop over de 90 graden te krijgen maar weer niet te heet. Daar zat voor mij altijd meeste smaakverschil in

Machine voelt super degelijk aan. De goedkope aluminium (?) filterbakjes vind ik dan net niet passen bij de rest.

Blij mee!
Gefeliciteerd met je Strega. De pret is al begonnen lees ik en het wordt alleen maar leuker. Er is ook ruimte voor verbeteringen, zoals die PSM die al genoemd werd.

Ik wens je vele heerlijke bakkies!