Dummy bereik is een stuk groter geworden.
Voor de mod luisterde het allemaal vrij nauw op de Strega. Dus echt precies juiste maalgraad, gram, duur en druk.
Nu heb ik het idee dat er een grotere marge "op fouten" mogelijk is. Uiteraard heb je nog een beste methode met een beste shot als resultaat maar elk shot is nu goed drinkbaar en heeft echt het wauw effect van een goede espresso.
Was ook sceptisch maar het is voor mij echt een zeer grote verbetering.
Re: Bezzera Strega
72Je zou de hevel natuurlijk ook hoger kunnen laten aangrijpen met twee veren.Begint het shot ook met 7 of 8 bar.
En lager als je een shot met meer druk wil.
En lager als je een shot met meer druk wil.
Re: Bezzera Strega
73Ja dat heb ik ook geprobeert maar dat gaf niet de resultaten die ik nu heb.cremalover schreef: di 08 okt 2019, 13:53 Je zou de hevel natuurlijk ook hoger kunnen laten aangrijpen met twee veren.Begint het shot ook met 7 of 8 bar.
En lager als je een shot met meer druk wil.
Faema faemina, Weber Key, Lagom P100 & Mini, MK EK43S LU
Re: Bezzera Strega
74Ik heb het gevoel dat ik dit vaker heb gehoord...cremalover schreef:Je zou de hevel natuurlijk ook hoger kunnen laten aangrijpen met twee veren.Begint het shot ook met 7 of 8 bar.
En lager als je een shot met meer druk wil.
Espresso; Bezzera Strega; Niche zero.
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...
Roaster: Huky500
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...
Roaster: Huky500
Re: Bezzera Strega
75In de herhaling zit de kracht. Soms.Capulus schreef: di 08 okt 2019, 16:51Ik heb het gevoel dat ik dit vaker heb gehoord...cremalover schreef:Je zou de hevel natuurlijk ook hoger kunnen laten aangrijpen met twee veren.Begint het shot ook met 7 of 8 bar.
En lager als je een shot met meer druk wil.
Re: Bezzera Strega
76Dubbele veerkracht, (soms).
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Bezzera Strega
77Nu overgegaan op wat meer medium/donker gebrande bonen en met succes.
Denk overigens dat ik gewoon veel te fijn ging. Zat eerst op maalgraad 5 op de Atom en nu op 6.5, de flow is nu ook veel beter/mooier en rond de 25 seconden. Met lichte bonen zat ik rond de 50 seconden om er iets drinkbaars uit te krijgen.
Blijf nu even bezig met deze beginner level type boon.
Voor het eerst durfde ik gisteren de visite een espresso aan te bieden
Deze was net zeer lekker!!
afbeelding
Denk overigens dat ik gewoon veel te fijn ging. Zat eerst op maalgraad 5 op de Atom en nu op 6.5, de flow is nu ook veel beter/mooier en rond de 25 seconden. Met lichte bonen zat ik rond de 50 seconden om er iets drinkbaars uit te krijgen.
Blijf nu even bezig met deze beginner level type boon.
Voor het eerst durfde ik gisteren de visite een espresso aan te bieden
Deze was net zeer lekker!!
afbeelding
Faema faemina, Weber Key, Lagom P100 & Mini, MK EK43S LU
Re: Bezzera Strega
79En beginner type boon?
In Italie drinkt men niets anders.
Gewoon een goeie Brasil in de brander en die goed opstoken and you're in business!
In Italie drinkt men niets anders.
Gewoon een goeie Brasil in de brander en die goed opstoken and you're in business!
Re: Bezzera Strega
80True story! En met een wolkje opgeschuimde melk weet de visite niet wat ze proeft!