Leuk topic dit. En een prachtige machine! Ik heb sinds 10 jaar de Rancilio Silvia V3 die ik nog middels een DIY hobby project ga voorzien van een PID. Maar daarnaast besloten om nu echt budget bij elkaar te sparen voor een Pavoni Europiccola of Professional.
Ik blijf gecharmeerd van een nieuwsgierig naar deze hevelmachine. De stilte, de volledige controle en het aanleren van weer een andere manier van koffiezetten liggen hieraan ten grondslag. Ook is het zo dat ik de Silvia eigenlijk alleen voor mij en mijn partner gebruik en daarbij niet meer dan max 2 flat whites achter elkaar maak. Voor de rest is het af en toe een doppio voor mijzelf.
Ik was altijd gefocust op een pre-millenium maar na wat ik hier heb gelezen, ga ik denk ik toch voor een (post-) millennium variant. Ook de Bong isolator en single hole steam tip vind ik mooie toevoegingen
Nog een vraag voor de ervaringsdeskundigen. Mijn voorkeur ligt bij de Europiccola, of kan ik voor mijn gebruik zoals hierboven beschreven beter voor de Professional gaan?
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Re: La Pavoni Professional
72De europiccola zal volstaan voor jouw 2 flat whites maar als je een nette 2e hands professional kunt scoren waarom niet? De extra grote boiler kan altijd handig van pas komen.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: La Pavoni Professional
73Dank. Hoeveel verschil is er qua opwarmtijd tussen beide? De Silvia zet ik minimaal 15min van te voren aan, vaak langer. Iets eerder up & running lijkt me wel fijn.bobbee schreef:De europiccola zal volstaan voor jouw 2 flat whites maar als je een nette 2e hands professional kunt scoren waarom niet? De extra grote boiler kan altijd handig van pas komen.
Verder las ik dat de stoompijp van de Professional een minder gunstige positie heeft dan die van de Europiccola, maar dat die daarentegen wel beter stoomt vanwege de grotere boiler (drogere stoom). Klopt het wat ik gelezen heb, of maakt dat allemaal niet zo uit?
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Re: La Pavoni Professional
74Een pro stoomt geweldig. Een premill met yweetraps element vond ik ook fijner dan een premill met pressostaat.
Maar dat laatste is persoonlijke voorkeur.
Stomen met een pro is geen kunst. Stomen met een Europiccola wél.
Maar dat laatste is persoonlijke voorkeur.
Stomen met een pro is geen kunst. Stomen met een Europiccola wél.
Re: La Pavoni Professional
75Dank een Pro it will be! Nu sparen en zoeken. Tzt maar een berichtje plaatsen bij TKG
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Re: La Pavoni Professional
76Een pro - post millennium (dubbelwandige groep) met een 1 gats stoomtipje werkt perfect, dus de orginele stoomtip vervangen em niet de premill kopen! Met de Bong isolator is de pavoni met 10 minuten warm: 1x 4 sec flushen en paar dry pumps en de groep is op temp.
En laat het nu zo zijn dat er net een nieuwe accessoire uit is op coffeesensor. Een stoomlans die de pijp én verlengd én stoom power verhoogd omdat hij de stoom samenperst maar 1 gaatje toe.
https://coffee-sensor.com/product/la-pa ... -extender/
En laat het nu zo zijn dat er net een nieuwe accessoire uit is op coffeesensor. Een stoomlans die de pijp én verlengd én stoom power verhoogd omdat hij de stoom samenperst maar 1 gaatje toe.
https://coffee-sensor.com/product/la-pa ... -extender/
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: La Pavoni Professional
77Dank. Keuze gemaakt. Nu het versneld sparen van budget! Is die Bong isolator makkelijk zelf te monteren? Het lijkt op een paar bouten losmaken Bong isolator er tussen en weer dichtmaken.bobbee schreef:Een pro - post millennium (dubbelwandige groep) met een 1 gats stoomtipje werkt perfect, dus de orginele stoomtip vervangen em niet de premill kopen! Met de Bong isolator is de pavoni met 10 minuten warm: 1x 4 sec flushen en paar dry pumps en de groep is op temp.
En laat het nu zo zijn dat er net een nieuwe accessoire uit is op coffeesensor. Een stoomlans die de pijp én verlengd én stoom power verhoogd omdat hij de stoom samenperst maar 1 gaatje toe.
https://coffee-sensor.com/product/la-pa ... -extender/
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Re: La Pavoni Professional
78Ook de stijgbuis moet je overzetten. Die brak bij mij af omdat hij vast zat dus moest een nieuwe kopen. Het stelt al met al niet veel voor.FJP84 schreef:Dank. Keuze gemaakt. Nu het versneld sparen van budget! Is die Bong isolator makkelijk zelf te monteren? Het lijkt op een paar bouten losmaken Bong isolator er tussen en weer dichtmaken.bobbee schreef:Een pro - post millennium (dubbelwandige groep) met een 1 gats stoomtipje werkt perfect, dus de orginele stoomtip vervangen em niet de premill kopen! Met de Bong isolator is de pavoni met 10 minuten warm: 1x 4 sec flushen en paar dry pumps en de groep is op temp.
En laat het nu zo zijn dat er net een nieuwe accessoire uit is op coffeesensor. Een stoomlans die de pijp én verlengd én stoom power verhoogd omdat hij de stoom samenperst maar 1 gaatje toe.
https://coffee-sensor.com/product/la-pa ... -extender/
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: La Pavoni Professional
79bobbee schreef: zo 14 feb 2021, 22:39 ....
En laat het nu zo zijn dat er net een nieuwe accessoire uit is op coffeesensor. Een stoomlans die de pijp én verlengd én stoom power verhoogd omdat hij de stoom samenperst maar 1 gaatje toe.
https://coffee-sensor.com/product/la-pa ... -extender/
Hadden ze die niet een paar maanden geleden uit kunnen brengen; die stoomtip is tenminste makkelijk schoon te maken.
Toen was ik onderdelen aan het bestellen...
Gr, Guido
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
Re: La Pavoni Professional
80Er zijn meer leuke dingen bijgekomen!
https://coffee-sensor.com/product/la-pa ... on-gasket/
https://coffee-sensor.com/product/la-pa ... d-pin-set/
https://coffee-sensor.com/product/la-pa ... -extender/
Dit zit nu in mijn winkelwagen.
https://coffee-sensor.com/product/la-pa ... on-gasket/
https://coffee-sensor.com/product/la-pa ... d-pin-set/
https://coffee-sensor.com/product/la-pa ... -extender/
Dit zit nu in mijn winkelwagen.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!