Pagina 8 van 9
Re: La Pavoni Professional
Geplaatst: zo 14 feb 2021, 15:44
door FJP84
Leuk topic dit. En een prachtige machine! Ik heb sinds 10 jaar de Rancilio Silvia V3 die ik nog middels een DIY hobby project ga voorzien van een PID. Maar daarnaast besloten om nu echt budget bij elkaar te sparen voor een Pavoni Europiccola of Professional.
Ik blijf gecharmeerd van een nieuwsgierig naar deze hevelmachine. De stilte, de volledige controle en het aanleren van weer een andere manier van koffiezetten liggen hieraan ten grondslag. Ook is het zo dat ik de Silvia eigenlijk alleen voor mij en mijn partner gebruik en daarbij niet meer dan max 2 flat whites achter elkaar maak. Voor de rest is het af en toe een doppio voor mijzelf.
Ik was altijd gefocust op een pre-millenium maar na wat ik hier heb gelezen, ga ik denk ik toch voor een (post-) millennium variant. Ook de Bong isolator en single hole steam tip vind ik mooie toevoegingen
Nog een vraag voor de ervaringsdeskundigen. Mijn voorkeur ligt bij de Europiccola, of kan ik voor mijn gebruik zoals hierboven beschreven beter voor de Professional gaan?
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Re: La Pavoni Professional
Geplaatst: zo 14 feb 2021, 16:15
door bobbee
De europiccola zal volstaan voor jouw 2 flat whites maar als je een nette 2e hands professional kunt scoren waarom niet? De extra grote boiler kan altijd handig van pas komen.
Re: La Pavoni Professional
Geplaatst: zo 14 feb 2021, 21:06
door FJP84
bobbee schreef:De europiccola zal volstaan voor jouw 2 flat whites maar als je een nette 2e hands professional kunt scoren waarom niet? De extra grote boiler kan altijd handig van pas komen.
Dank. Hoeveel verschil is er qua opwarmtijd tussen beide? De Silvia zet ik minimaal 15min van te voren aan, vaak langer. Iets eerder up & running lijkt me wel fijn.
Verder las ik dat de stoompijp van de Professional een minder gunstige positie heeft dan die van de Europiccola, maar dat die daarentegen wel beter stoomt vanwege de grotere boiler (drogere stoom). Klopt het wat ik gelezen heb, of maakt dat allemaal niet zo uit?
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Re: La Pavoni Professional
Geplaatst: zo 14 feb 2021, 21:31
door HanR
Een pro stoomt geweldig. Een premill met yweetraps element vond ik ook fijner dan een premill met pressostaat.
Maar dat laatste is persoonlijke voorkeur.
Stomen met een pro is geen kunst. Stomen met een Europiccola wél.
Re: La Pavoni Professional
Geplaatst: zo 14 feb 2021, 21:33
door FJP84
Dank een Pro it will be! Nu sparen en zoeken. Tzt maar een berichtje plaatsen bij TKG
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Re: La Pavoni Professional
Geplaatst: zo 14 feb 2021, 22:39
door bobbee
Een pro - post millennium (dubbelwandige groep) met een 1 gats stoomtipje werkt perfect, dus de orginele stoomtip vervangen em niet de premill kopen! Met de Bong isolator is de pavoni met 10 minuten warm: 1x 4 sec flushen en paar dry pumps en de groep is op temp.
En laat het nu zo zijn dat er net een nieuwe accessoire uit is op coffeesensor. Een stoomlans die de pijp én verlengd én stoom power verhoogd omdat hij de stoom samenperst maar 1 gaatje toe.
https://coffee-sensor.com/product/la-pa ... -extender/
Re: La Pavoni Professional
Geplaatst: ma 15 feb 2021, 16:39
door FJP84
bobbee schreef:Een pro - post millennium (dubbelwandige groep) met een 1 gats stoomtipje werkt perfect, dus de orginele stoomtip vervangen em niet de premill kopen! Met de Bong isolator is de pavoni met 10 minuten warm: 1x 4 sec flushen en paar dry pumps en de groep is op temp.
En laat het nu zo zijn dat er net een nieuwe accessoire uit is op coffeesensor. Een stoomlans die de pijp én verlengd én stoom power verhoogd omdat hij de stoom samenperst maar 1 gaatje toe.
https://coffee-sensor.com/product/la-pa ... -extender/
Dank. Keuze gemaakt. Nu het versneld sparen van budget! Is die Bong isolator makkelijk zelf te monteren? Het lijkt op een paar bouten losmaken Bong isolator er tussen en weer dichtmaken.
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Re: La Pavoni Professional
Geplaatst: ma 15 feb 2021, 16:42
door bobbee
FJP84 schreef:bobbee schreef:Een pro - post millennium (dubbelwandige groep) met een 1 gats stoomtipje werkt perfect, dus de orginele stoomtip vervangen em niet de premill kopen! Met de Bong isolator is de pavoni met 10 minuten warm: 1x 4 sec flushen en paar dry pumps en de groep is op temp.
En laat het nu zo zijn dat er net een nieuwe accessoire uit is op coffeesensor. Een stoomlans die de pijp én verlengd én stoom power verhoogd omdat hij de stoom samenperst maar 1 gaatje toe.
https://coffee-sensor.com/product/la-pa ... -extender/
Dank. Keuze gemaakt. Nu het versneld sparen van budget! Is die Bong isolator makkelijk zelf te monteren? Het lijkt op een paar bouten losmaken Bong isolator er tussen en weer dichtmaken.
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Ook de stijgbuis moet je overzetten. Die brak bij mij af omdat hij vast zat dus moest een nieuwe kopen. Het stelt al met al niet veel voor.
Re: La Pavoni Professional
Geplaatst: ma 15 feb 2021, 16:47
door GuidovW
Hadden ze die niet een paar maanden geleden uit kunnen brengen; die stoomtip is tenminste makkelijk schoon te maken.
Toen was ik onderdelen aan het bestellen...
Re: La Pavoni Professional
Geplaatst: ma 15 feb 2021, 18:27
door bobbee