Re: Krijg je lekkerdere koffie als je zelf brand?
Geplaatst: di 06 mei 2014, 22:30
Ik zou me natuurlijk kunnen vergissen in het benoemen van de graad van mijn branding. Dat ik geen Full city + had maar nog wat donkerder. Hij was iig niet lekker.
Maar nu! Ik heb net mijn tweede batch helemaal op gemaakt. Deze was namelijk echt heerlijk! Een stukkie korter gebrand uiteraard, dit keer 14:30 minuten in plaats van 16:20. En eerlijk ik was echt onder de indruk van mijn eigen koffie. Heerlijke zoete sidamo met een lage zuurgraad. Erg uitgesproken smaak en ook in cappu erg goed. Hoewel ik dat laatste van mijn vriendin moest horen want heb die zelf niet gedronken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar het was misschien überhaupt de lekkerste espresso die ik tot nu toe gezet heb. Ondanks alle goeie bonen die ik hiervoor altijd al haalde ( Fascino, Brandmeesters, DBC, Boon Den Haag, enz.) Dus dat belooft nog wat voor de toekomst! Ik heb nog 9,5 kilo dat gebrand moet worden.
Het enige probleem... Ik zou niet weten of ik nòg meer uit deze bonen kan halen met een ander profiel o.i.d. Lijkt me al bijna niet meer mogelijk....
Wil niet te hard van toren blazen ofzo hoor maar ben gewoon erg blij met het resultaat ondanks pas de tweede batch.
Maar moet nog wel wat meer grip krijgen op wanneer de eerste krak start en stopt en bijvoorbeeld wat voor branding ik nou precies heb want dat weet ik nu ook nog niet zeker. Misschien heet de batch die ik nu heb wel FC+ wie weet. Maar dat komt met de ervaring die ik snel ga opdoen. Heb nog wel wat artikelen gelezen met wat interessante ideeën over brand technieken / theorieën die ik nog niet op het forum heb voorbij zien komen. Maar die zal ik t.z.t. nog eens overleggen in een ander draadje.
Nog zeker geen spijt dus van mijn stap naar thuisbranden. Helemaal niet.
Maar nu! Ik heb net mijn tweede batch helemaal op gemaakt. Deze was namelijk echt heerlijk! Een stukkie korter gebrand uiteraard, dit keer 14:30 minuten in plaats van 16:20. En eerlijk ik was echt onder de indruk van mijn eigen koffie. Heerlijke zoete sidamo met een lage zuurgraad. Erg uitgesproken smaak en ook in cappu erg goed. Hoewel ik dat laatste van mijn vriendin moest horen want heb die zelf niet gedronken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar het was misschien überhaupt de lekkerste espresso die ik tot nu toe gezet heb. Ondanks alle goeie bonen die ik hiervoor altijd al haalde ( Fascino, Brandmeesters, DBC, Boon Den Haag, enz.) Dus dat belooft nog wat voor de toekomst! Ik heb nog 9,5 kilo dat gebrand moet worden.
Het enige probleem... Ik zou niet weten of ik nòg meer uit deze bonen kan halen met een ander profiel o.i.d. Lijkt me al bijna niet meer mogelijk....
Wil niet te hard van toren blazen ofzo hoor maar ben gewoon erg blij met het resultaat ondanks pas de tweede batch.
Maar moet nog wel wat meer grip krijgen op wanneer de eerste krak start en stopt en bijvoorbeeld wat voor branding ik nou precies heb want dat weet ik nu ook nog niet zeker. Misschien heet de batch die ik nu heb wel FC+ wie weet. Maar dat komt met de ervaring die ik snel ga opdoen. Heb nog wel wat artikelen gelezen met wat interessante ideeën over brand technieken / theorieën die ik nog niet op het forum heb voorbij zien komen. Maar die zal ik t.z.t. nog eens overleggen in een ander draadje.
Nog zeker geen spijt dus van mijn stap naar thuisbranden. Helemaal niet.