Pagina 8 van 15

Geplaatst: di 24 mar 2015, 20:33
door Stoney
Vandaag het schoonmaak programma gedraaid. Onderin de filter moet n soort afsluit dop van rubber. Dan in de filter n schoonmaak tablet en t schoonmaak programma draaien. Resulteerde in n lekbak vol lichtbruin water. Was dus wel nodig

Is dit dan de chemische flush ?

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: wo 25 mar 2015, 11:12
door Spironski
Dat lijkt er wel op. Ik doe zoiets zonder zeep elke keer na het zetten, en eens per drie weken met zeep.

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: za 12 dec 2015, 14:38
door Bluecold
Even twee suggesties
-Expliciet vermelden dat een .1gr weegschaaltje erg handig is, vooral bij de eerste espressos.

En iets meer uitweiden over verdeling. Tegenwoordig is 'stockfleths' niet meer hip omdat dat alleen werkt als je je basket overdosed.
Kloppen tegen de zijkant: http://www.baristahustle.com/how-to-dis ... y-tapping/" onclick="window.open(this.href);return false;
WDT: https://www.home-barista.com/weiss-dist ... nique.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zijn voor zover ik weet nu de bekendste redistributietechnieken.
Natuurlijk kun je ook gewoon aanduwen en hopen, maar daarvoor moet je vaak een fancy koffiemaler hebben.

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: za 12 dec 2015, 15:05
door @3aan
Fancy grinder? http://youtu.be/lMj4VGODuUY?t=4s" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: za 12 dec 2015, 20:00
door SteefM
Dank voor de suggesties, ik heb het aangepast! (Er stond al bij dat het handig is als de weegschaal tot 0,1 gram nauwkeurig is, maar misschien een beetje verstopt?)

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: vr 06 mei 2016, 23:30
door pichichi
Staat deze al ergens??

http://www.frcndigital.com/coffee/HowToEspresso.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:idea: :!:

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: za 07 mei 2016, 00:04
door Spironski
Leuke link! Enneh... hij staat er nu?

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: za 07 mei 2016, 00:23
door pichichi
Waarvan akte! :)

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: do 12 mei 2016, 12:44
door BrittaneyTru
Dankjewel voor deze informatie.
Dit is echt heel goede info die ik zeker ga meenemen voor het maken van een lekkere espresso.

Groetjes!

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: zo 21 aug 2016, 11:11
door Dirk Jan
Dank voor de informatie.
Na drie jaar gelden de info voor het eerst gelezen te hebben vandaag weer een keer.
Ik zie dat ik een tussenvorm heb: 11 gram koffie op 70 ml koffie inclusief creme. En de doorlooptijd van het water is bij korter. Daar ga ik als eerste maar eens mee variƫren.
Die 25-30 seconden, vanaf welk moment tel ik? Vanaf het moment dat ik de hendel overzet waardoor het water gaat lopen? Nu tel ik vanaf het moment dat de eerste koffiedruppel in het kopje drupt, maar dat is eigenlijk niet logisch denk ik.
Nogmaals bedankt, het werkt inspirerend!