Pagina 8 van 8

Re: wie gebruikt precies genoeg bonen voor 1 espresso

Geplaatst: vr 18 jan 2013, 12:50
door Tieske
De keuze voor alleen ervaren koffie drinkers is dan wellicht niet zo'n goede, die weten namelijk waar ze naar moeten zoeken en zullen (als er een verschil wordt geconstateerd) sneller herkennen welke bij hun gebruikelijke methode past.
Het zou dan interessant zijn om ook totaal onervaren, middel ervaren, ervaren en experts mee te nemen. Zodat ook daar eventuele verschillen tussen gevonden kunnen worden (vind elke groep de goed afgestelde maler met semi en deskundige barista het lekkerst?).
En dan niet alleen het verschil tussen de semi-automaat en vol-automaat, ook verschillen tussen bijvoorbeeld basis semi-automaten (en van die pressurized portafilter gevallen) en geavanceerdere modellen.

Re: wie gebruikt precies genoeg bonen voor 1 espresso

Geplaatst: vr 18 jan 2013, 13:33
door @3aan
Ik zie er de zin niet van in en zeker niet gezien de originele vraagstelling; Wat wilde deze vraagsteller nou eigenlijk? OhJa een leuk onderwerp om te starten, hij had alles al gelezen maar wilde nu graag conformatie vinden in zijn vraagstelling, tja dat kan die toch ook zelf beredeneren daar heeft die ons toch niet voor nodig?
Ik begrijp dat een espresso ongeveer 7 a 9 gram gemalen bonen nodig heeft, dus zijn er dan mensen die precies 9 gram bonen in de hopper/molen gooien? ben benieuwd.
jan kees schreef:heb al een beetje gelezen op het forum , maar leek me toch een leuk onderwerp om te starten.
Zijn er liefhebbers/barista's die de precieze hoeveelheid bonen in hun volautomaatmolen gooien benodigd voor 1 of 2 espresso's? en wat is jullie ervaring daarmee, voordelen , nadelen?
want als je maar gewoon de molen volgooit met bonen, dan gaan natuurlijk gauw de vrije radicalen en vocht aan de haal met de bonen, en smaken ze minder, of valt dat wel mee?
Ik begrijp dat een espresso ongeveer 7 a 9 gram gemalen bonen nodig heeft, dus zijn er dan mensen die precies 9 gram bonen in de hopper/molen gooien? ben benieuwd. Ook heb ik gelezen in dit forum, dat je bonen het best in de vriezer kunt bewaren en rechtstreeks uit de vriezer in de molen kan gooien, zonder aromaverlies, lijkt me ideaal , altijd verse koffie. Meningen zijn hierover sterk verdeeld, sommigen zeggen dat het vet van de bonen dan ranzig wordt :? . En welke volgorde gebruiken jullie voor een cappucino; eerst koffie maken en dan melk stomen, of andersom? zelf denk ik dat andersom het beste is, eerst de melk.

Re: wie gebruikt precies genoeg bonen voor 1 espresso

Geplaatst: vr 18 jan 2013, 21:50
door pichichi
@3aan schreef:Het kan ook wat te zeurderig overkomen en daar hebben we als je het perse wilt verbeteren een PM mogelijkheid voor, alhoewel er ook sommigen dan helemaal op hun hieltjes getrapt zijn. 8-)