Pagina 72 van 506

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: ma 02 dec 2013, 17:41
door HolyBean
Ik kan de BT niet goed loggen maar het grote verschil zit hem denk ik in de 2e periode, deze duurt bij mij een 7 minuten en ik stop een 2 minuten na start first crack. Het koelen gaat bij mij niet bijzonder snel.

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: ma 02 dec 2013, 18:11
door Kabouter
O ja ik denk dat deze boon wel gebaat is bij een flinke lange fase na de eerste crack. Deze branding was met weinig ventilatie, gisteren heb ik dit profiel geprobeerd te volgen maar dan met een continu flinke luchtstroom (loopt in de Quest een beetje atypisch, echt hard waaien langs de bonen doet het niet) om te kijken of hij dan nog iets cleaner gaat smaken. Daarvan gaat hij wel wat harder stijgen, 3:45 na 1C. Resultaat volgt van de week :geek:

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: wo 12 mar 2014, 12:11
door Klush
Net een 'proef' pakketje van Caffetto binnen gekregen. Een teaser voor de smaakpapillen. Ik ben benieuwd.
Nu nog met smart wachtende op een lading uit mijn enigszins 2e thuisfront Cambodja - de Kampuchea gold. Hopelijk komen daar nog wat ongebrande bonen bij voor een mooi brand experiment.

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: wo 12 mar 2014, 13:06
door pichichi
Cambodja - de Kampuchea gold. Hopelijk komen daar nog wat ongebrande bonen bij voor een mooi brand experiment.
Interessant... Arabica of Robusta? En hopelijk toch geen Luwak..

Zou ik ook wel willen proeven (de non-luwak), als je nog groene overhebt tzt....

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: wo 12 mar 2014, 14:25
door Klush
Interessant... Arabica of Robusta? En hopelijk toch geen Luwak..
Robusta.
tzt.gooi ik wel een post op het forum mocht ik groene bonen kunnen bemachtigen.

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: di 19 aug 2014, 22:39
door paulk
Vandaag mijn eerste bestelling bij Fascino binnen gekregen: een kilo pittige Initio en een pakje Espresso Grande Alta. Eerste wat me opviel: de bonen zijn gisteren gebrand! Ik wist dat ik verse bonen zou krijgen, maar zo vers?! Geweldig!
Vandaag aan de gang gegaan met de Initio. Inderdaad een pittige espresso, maar mooi rond van smaak. Ongetwijfeld is er nog meer uit te halen als ik wat meer geoefend raak. Volgende keer ga ik voor de milde variant, om te kijken wat dat is. Hoe dan ook is dit voor een koffie van nog geen 11 euro per kilo erg lekker! De Grande Alta bewaar ik voor het weekend. :)

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: di 19 aug 2014, 22:58
door Spironski
Als de bonen nog maar 1 dag geleden zijn gebrand hebben ze ook nog lang niet hun volle smaakpotentieel ontwikkeld. In de komende dagen zal je zien dat er een flinke smaakontwikkeling zal plaatsvinden.

Ik weet niet hoe veel je gebruikt, maar je zou kunnen overwegen om een deel van de bonen in te vriezen. Na een week of drie beginnen boontjes vaak toch wel wat minder te worden

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: wo 20 aug 2014, 08:06
door altijdkoffie
Ik heb gehoord van een branderij waar ik mijn bonen vandaan haal, dat de bonen 10 dagen na branden op z'n lekkerst/best zijn....Dus er staat nog wat veel beters te wachten!;-)

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: wo 20 aug 2014, 09:43
door paulk
Oh! Bedankt voor de tip! Ik heb idd een deel ingevroren.

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: wo 20 aug 2014, 11:16
door @3aan
altijdkoffie schreef:Ik heb gehoord van een branderij waar ik mijn bonen vandaan haal, dat de bonen 10 dagen na branden op z'n lekkerst/best zijn....Dus er staat nog wat veel beters te wachten!;-)
Dat gaat niet voor alle bonen op, Met m'n Malabar mix is het zelfs zo dat ze met 10 echt beginnen te komen en dat duurt tot zeker 4 weken en meestal nog wat langer, het heeft ook te maken met welke brandgraad je werkt, dus hoe donker.

Zelf doe ik de Malabar voor de 2e crack eruit en direct terug koelen naar handwarm, dan zijn ze mooi van kleur, heel soms als ik meer bonen heb verbruikt dan verwacht en dus tussendoor moet branden omdat er nog een klusje wacht, dan brand ik de bonen wat donkerder, zijn dan eerder op smaak maar houden die dan ook een stuk korter, dan is het met 3 weken gedaan, invriezen doe ik niet meer, kieper liever een kilo in de Kliko dan al dat gedoe en het vreet ook ruimte in de vriezer, ik heb er liever lekkere PiKi worst van Schell Rotterdam in liggen.