Erik82 schreef:Alles wat ze hadden was op 29-2 gebrand wat duidt op een niet heel regelmatige verversing van de bonen in de koffiebar.
Ik vind het nog wel meevallen, een week ´oud´, juist prima à point zou ik zeggen! Bovendien, hoe vaak krijg je nu de kans om een op een schrikkeldag gebrande koffie te drinken?! Zeg nou zelf
Erik82 schreef:Voor echt verse bonen zul je dan via internet moeten bestellen en niet zelf halen.
Zouden ze dan wél ´verse(re)´ bonen opsturen...? Ik betwijfel het, dus: fifo-methode.
Erik82 schreef:Enige nadeel aan Lot61 is de prijs. Deze is aanzienlijk hoger dan de welbekende branders met gemiddeld 10 euro per 250gr (en vaak zelfs meer). Wat dat betreft denk ik dat je vooral ook extra betaald voor de locatie waar ze zitten.
Ze zitten behoorlijk hoog in de boom inderdaad, deze Aussie en Mancunian.. Prijzen zijn dan ook gelijkwaardig aan ´hun thuis´. Dat pikken we hier minder snel. Locatie zal nog wel meevallen, anderen in Amsterdam weten het ook binnen de perken te houden. En ze hebben dit jaar geen stand op het ACF dus daar kan de prijsstelling ook niets mee te maken hebben, noch een eventueel gebrek aan verse(re) roasts vanwege voorbereidingsdrukte...
Enige nuance misschien dat ze (vorig jaar) bonen van Finca Tamana hadden, waar Tim Wendelboe vrij nauw aan gelieerd is (dus aan de prijs dan sowieso) en tegenwoordig zelfs buurman van is met zijn Finca El Suelo (leuk om te volgen wel, check Instagram/Twitter).