Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.

Lekker genieten.
Bedankt Bobbee, ga ik doen!!bobbee schreef: zo 03 nov 2019, 19:44 Oh dat van beginner boon moet je echt loslaten inderdaad. Er is geen sekte van licht aangebrande bonen mensen hoor!
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Lekker genieten.
Je hebt PMfuel schreef: zo 03 nov 2019, 19:54Bedankt Bobbee, ga ik doen!!bobbee schreef: zo 03 nov 2019, 19:44 Oh dat van beginner boon moet je echt loslaten inderdaad. Er is geen sekte van licht aangebrande bonen mensen hoor!
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Lekker genieten.
Leuke techniek, ik deed het meestal bij 10 secbobbee schreef: za 07 mar 2020, 22:36 Probeer pre infusie eens op gevoel. Dus probeer met pre infusie puck te verzadigen van water.
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
Thanks ga ik doen, als ik nu een mooiedoorloop heb met een X maling.bobbee schreef: za 07 mar 2020, 22:36 Probeer pre infusie eens op gevoel. Dus probeer met pre infusie puck te verzadigen van water.
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
Je kunt eens een filmpje maken van de doorloop. Als die mooi gelijkmatig is, zonder sproeiers, niet te snel en vooral ook niet te traag en het smaakt ook nogeens verrukkelijk, dan ben je er.casper31 schreef: zo 08 mar 2020, 14:34 Thanks ga ik doen, als ik nu een mooiedoorloop heb met een X maling.
Houd ik maling hetzelfs ook bij langere pre infusie?
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”