Re: Bezzera Strega

81
Oh dat van beginner boon moet je echt loslaten inderdaad. Er is geen sekte van licht aangebrande bonen mensen hoor!
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Lekker genieten.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Bezzera Strega

82
bobbee schreef: zo 03 nov 2019, 19:44 Oh dat van beginner boon moet je echt loslaten inderdaad. Er is geen sekte van licht aangebrande bonen mensen hoor!
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Afbeelding

Lekker genieten.
Bedankt Bobbee, ga ik doen!!
Faema faemina, Weber Key, Lagom P100 & Mini, MK EK43S LU

Re: Bezzera Strega

83
fuel schreef: zo 03 nov 2019, 19:54
bobbee schreef: zo 03 nov 2019, 19:44 Oh dat van beginner boon moet je echt loslaten inderdaad. Er is geen sekte van licht aangebrande bonen mensen hoor!
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Afbeelding

Lekker genieten.
Bedankt Bobbee, ga ik doen!!
Je hebt PM :!:
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven

Re: Bezzera Strega

85
ik een paarseconde, maar voor de hendel helemaal boven is haal ik t kopje al weg.

Hoe doen jullie demelk met de strega? ik struggle nog om de perfecte melk te krijgen voor latte art.
Londinium L R 24 + Niche zero - volg me op insta: barista_yous (als je tips heb voor mijn insta altijd welkom)

Re: Bezzera Strega

86
Probeer pre infusie eens op gevoel. Dus probeer met pre infusie puck te verzadigen van water.
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Bezzera Strega

87
bobbee schreef: za 07 mar 2020, 22:36 Probeer pre infusie eens op gevoel. Dus probeer met pre infusie puck te verzadigen van water.
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
Leuke techniek, ik deed het meestal bij 10 sec
Dit ga ik uitproberen.

Soms duurt het langer dan 10 seconden en pas deze techniek toe. Heb jij dat ook dat het langer kan duren dan 10 sec?
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven

Re: Bezzera Strega

88
Ik heb geen strega meer maar doe het nu met de pavoni. Met de pre infusie spelen beïnvloed veel van de smaak. Het kan langer duren en als dat goed smaakt houden zo, anders dosering of maalgraad aanpassen en proeven.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Bezzera Strega

89
bobbee schreef: za 07 mar 2020, 22:36 Probeer pre infusie eens op gevoel. Dus probeer met pre infusie puck te verzadigen van water.
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
Thanks ga ik doen, als ik nu een mooiedoorloop heb met een X maling.
Houd ik maling hetzelfs ook bij langere pre infusie?
Londinium L R 24 + Niche zero - volg me op insta: barista_yous (als je tips heb voor mijn insta altijd welkom)

Re: Bezzera Strega

90
casper31 schreef: zo 08 mar 2020, 14:34 Thanks ga ik doen, als ik nu een mooiedoorloop heb met een X maling.
Houd ik maling hetzelfs ook bij langere pre infusie?
Je kunt eens een filmpje maken van de doorloop. Als die mooi gelijkmatig is, zonder sproeiers, niet te snel en vooral ook niet te traag en het smaakt ook nogeens verrukkelijk, dan ben je er.

Duurt de pre-infusie je te lang, dan bij zelfde dosering iets grover malen (en dus iets korter malen ook).
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino