Pagina 9 van 73
Re: Bezzera Strega
Geplaatst: zo 03 nov 2019, 19:44
door bobbee
Oh dat van beginner boon moet je echt loslaten inderdaad. Er is geen sekte van licht aangebrande bonen mensen hoor!
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Lekker genieten.
Re: Bezzera Strega
Geplaatst: zo 03 nov 2019, 19:54
door fuel
bobbee schreef: zo 03 nov 2019, 19:44
Oh dat van beginner boon moet je echt loslaten inderdaad. Er is geen sekte van licht aangebrande bonen mensen hoor!
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Lekker genieten.
Bedankt Bobbee, ga ik doen!!
Re: Bezzera Strega
Geplaatst: zo 03 nov 2019, 21:59
door ronald22
fuel schreef: zo 03 nov 2019, 19:54
bobbee schreef: zo 03 nov 2019, 19:44
Oh dat van beginner boon moet je echt loslaten inderdaad. Er is geen sekte van licht aangebrande bonen mensen hoor!
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Lekker genieten.
Bedankt Bobbee, ga ik doen!!
Je hebt PM
Re: Bezzera Strega
Geplaatst: do 05 mar 2020, 21:58
door ronald22
Ik ben benieuwd hoe lang jullie de pre infusion duurt en of je deze ook eerder laat stoppen bij een bepaalde voorkeur.
Re: Bezzera Strega
Geplaatst: za 07 mar 2020, 18:04
door Youssef
ik een paarseconde, maar voor de hendel helemaal boven is haal ik t kopje al weg.
Hoe doen jullie demelk met de strega? ik struggle nog om de perfecte melk te krijgen voor latte art.
Re: Bezzera Strega
Geplaatst: za 07 mar 2020, 22:36
door bobbee
Probeer pre infusie eens op gevoel. Dus probeer met pre infusie puck te verzadigen van water.
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
Re: Bezzera Strega
Geplaatst: za 07 mar 2020, 23:45
door ronald22
bobbee schreef: za 07 mar 2020, 22:36
Probeer pre infusie eens op gevoel. Dus probeer met pre infusie puck te verzadigen van water.
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
Leuke techniek, ik deed het meestal bij 10 sec
Dit ga ik uitproberen.
Soms duurt het langer dan 10 seconden en pas deze techniek toe. Heb jij dat ook dat het langer kan duren dan 10 sec?
Re: Bezzera Strega
Geplaatst: zo 08 mar 2020, 08:54
door bobbee
Ik heb geen strega meer maar doe het nu met de pavoni. Met de pre infusie spelen beïnvloed veel van de smaak. Het kan langer duren en als dat goed smaakt houden zo, anders dosering of maalgraad aanpassen en proeven.
Re: Bezzera Strega
Geplaatst: zo 08 mar 2020, 14:34
door Youssef
bobbee schreef: za 07 mar 2020, 22:36
Probeer pre infusie eens op gevoel. Dus probeer met pre infusie puck te verzadigen van water.
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
Thanks ga ik doen, als ik nu een mooiedoorloop heb met een X maling.
Houd ik maling hetzelfs ook bij langere pre infusie?
Re: Bezzera Strega
Geplaatst: zo 08 mar 2020, 14:42
door fransg
casper31 schreef: zo 08 mar 2020, 14:34
Thanks ga ik doen, als ik nu een mooiedoorloop heb met een X maling.
Houd ik maling hetzelfs ook bij langere pre infusie?
Je kunt eens een filmpje maken van de doorloop. Als die mooi gelijkmatig is, zonder sproeiers, niet te snel en vooral ook niet te traag en het smaakt ook nogeens verrukkelijk, dan ben je er.
Duurt de pre-infusie je te lang, dan bij zelfde dosering iets grover malen (en dus iets korter malen ook).