Pagina 9 van 9

Re: Gevonden: mijn eerste HX. En nu de ervaringen...

Geplaatst: wo 06 mar 2013, 08:07
door Erik82
De meeste enkelkopsfilters zijn niet al te best en je zult een andere tamper moeten kopen. Ook vereist het een aanpassing in de maalgraad. Makkelijkste is om er gewoon niet aan te beginnen :D . Volgens mij gebruiken de meeste forumleden hier nooit het enkelkopsfilter. Die van mij is in ieder geval stof aan het happen in de kast.

Re: Gevonden: mijn eerste HX. En nu de ervaringen...

Geplaatst: wo 06 mar 2013, 08:13
door eleonardo
Erik82 schreef:De meeste enkelkopsfilters zijn niet al te best en je zult een andere tamper moeten kopen. Ook vereist het een aanpassing in de maalgraad. Makkelijkste is om er gewoon niet aan te beginnen :D . Volgens mij gebruiken de meeste forumleden hier nooit het enkelkopsfilter. Die van mij is in ieder geval stof aan het happen in de kast.
Andere maalgraad!! Seriously?
Nu heb ik dat dus ook ondervonden, maar ik dacht elke keer dat het aan mij lag. :roll: :lol:
Het kwam nl. helemaal niet in me op dat de maalgraad anders zou moeten zijn voor een enkele; onlogisch vond ik dat.

Ik vind het een onding, echt.

Maar... dan ben ik veroordeeld tot dubbele espresso's? Moet wel zeggen dat een enkele nu erg waterig is, als je dubbele gewend bent, maar ik sta soms stijf van de cafeïne. :P

Re: Gevonden: mijn eerste HX. En nu de ervaringen...

Geplaatst: wo 06 mar 2013, 09:09
door Erik82
Bij een dubbele heb ik een brew ratio van 50% (1 gram maalsel voor 2 gram espresso). Met de Strega is dit 18gr maalsel op 35-36gram espresso. Dat is al 3 slokken dus een enkele vind ik de moeite niet waard.

Re: Gevonden: mijn eerste HX. En nu de ervaringen...

Geplaatst: wo 06 mar 2013, 09:53
door @3aan
Single moet je gewoon vergeten, als ik echt een enkele moet hebben laat ik er 1 weglopen,
daar heb je toch een driptray voor. :mrgreen:

Dan krijg je wel opmerkingen van zonde, maar elke keer je molen verstellen voor een enkel shot kost je nog meer koffie! ;)

Maar als je alleen enkele maakt dan is dat geen probleem meer, dan moet je de techniek voor die enkele onder de knie zien te krijgen, pak daar dan in elk geval een VST bakje voor, je zal het verschil wel proeven.

Re: Gevonden: mijn eerste HX. En nu de ervaringen...

Geplaatst: wo 06 mar 2013, 22:24
door cremalover
Ik gebruik mijn enkele zeef veel.Geeft ook mooie shots.En maalgraad aanpassen was idd altijd een ramp.Heb zelfs een tijdje twee molens gehad.Een voor de enkele en de andere voor de dubbel. :(
Tot nu.
Een maalgraad voor beide.
En mooie enkelshots.
klik:
Afbeelding

Re: Gevonden: mijn eerste HX. En nu de ervaringen...

Geplaatst: wo 06 mar 2013, 22:37
door fransg
Ziet er mooi en lekker uit, die koffie! Klinken wat knallen in het begin, is dat de machine of zijn het geluiden van elders in huis?

Re: Gevonden: mijn eerste HX. En nu de ervaringen...

Geplaatst: wo 06 mar 2013, 22:39
door cremalover
fransg schreef:Ziet er mooi en lekker uit, die koffie! Klinken wat knallen in het begin, is dat de machine of zijn het geluiden van elders in huis?
Das de boilervulling.Nogal heftig.En wat honden.

Re: Gevonden: mijn eerste HX. En nu de ervaringen...

Geplaatst: wo 06 mar 2013, 22:42
door fransg
Ah, degelijke switches.

Re: Gevonden: mijn eerste HX. En nu de ervaringen...

Geplaatst: za 09 mar 2013, 10:03
door eleonardo
@3aan schreef:Single moet je gewoon vergeten, als ik echt een enkele moet hebben laat ik er 1 weglopen,
daar heb je toch een driptray voor. :mrgreen:

Dan krijg je wel opmerkingen van zonde, maar elke keer je molen verstellen voor een enkel shot kost je nog meer koffie! ;)

Maar als je alleen enkele maakt dan is dat geen probleem meer, dan moet je de techniek voor die enkele onder de knie zien te krijgen, pak daar dan in elk geval een VST bakje voor, je zal het verschil wel proeven.
Staat op lijstje idd. Waar kan ik de VST bakjes bestellen?

@ Cremalover: wat een mooie extractie! :shock:


Ik heb trouwens de indruk dat ik beter 1kg koffie per keer kan kopen dan 3,4 verschillende van 250 g, aangezien ik helemaal gek word van opnieuw steeds de maalgraad aanpassen (ik drink zo door elkaar ook nog).