cremalover schreef:Naruurlijk moet je hem in deze thread met de Strega vergelijken want dat is zijn directe concurrent.
Ik zie dat niet zo, maar goed, dat is geen enkel bezwaar lijkt me.
cremalover schreef:De regelbare pre infusiedruk zegt me weinig. Dat hoort naar mijn mening met boilerdruk te gebeuren.
Ik weet niet of je ervaring hebt met pre-infusie op leidingdruk, of op wat anders dan boilerdruk, afgezien van wat spelen met het tegenhouden dan wel extra aantrekken van de hefboom, maar dat is dan niet meetbaar en niet simpel reproduceerbaar. Als ik op de La Pavoni die nu een zetdruk-manometer heeft kijk wat het effect is van iets meer / minder druk uitoefenen op de hefboom, dan zie ik dat het erg moeilijk is met de arm een mooie constante en geleidelijk afnemende druk te leveren.
Aan de zetgroep gemeten heeft de LR nu een halve bar meer druk dan de L1 aan de leidingdruk met booster aan. En het resultaat in het kopje is dat de smaak nog weer iets voller is. Daardoor kan ik ook plezier beleven aan het 15g VST bakje en het Reneka bakje. Later kan ik dat weer wat terugbrengen en zo kun je zonder kunst en vliegwerk heel consistent bepaalde profielen proberen.
Ook voor licht gebrande koffie kun je een iets hogere pre-infusie druk instellen, dat resulteert in een wat hogere temperatuur in de puck.
Dat zijn dingen die je met andere machines in de buurt van de Londinium momenteel niet zo kunt instellen.
Een belangrijk verschi is ook de dubbele veer van de Strega, waar we het al eerder over hadden. Houd je juist daarvan, prima, ik zou er niet voor kiezen. De zetgroep van de Strega is ook nog eens veel lichter uitgevoerd en deze heeft eigen verwarming nodig, die ook weer kaduuk kan gaan en geen melder heeft van "ik ben kaduuk".