Pagina 83 van 640

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 12 jan 2017, 10:31
door cremalover
Nu graag een XY grafiek van de relatie volume temperatuur.
Leuk om te zien.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 12 jan 2017, 10:37
door fransg
cremalover schreef:Nu graag een XY grafiek van de relatie volume temperatuur.
Mijn baanbrekende werk is inderdaad mede bedoeld om anderen zoals jij te inspireren dit ook te doen en dan een stapje meer te zetten, een tandje erbij als het ware. Alleen zo brengen we dit land en in feite de hele wereld verder, zodat meer mensen inzien waar het allemaal in wezen om draait: een goeie kop koffie en goed brood.

Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 12 jan 2017, 12:49
door @3aan
fransg schreef:
cremalover schreef:Nu graag een XY grafiek van de relatie volume temperatuur.
Mijn baanbrekende werk is inderdaad mede bedoeld om anderen zoals jij te inspireren dit ook te doen en dan een stapje meer te zetten, een tandje erbij als het ware. Alleen zo brengen we dit land en in feite de hele wereld verder, zodat meer mensen inzien waar het allemaal in wezen om draait: een goeie kop koffie en goed brood.
Dat zal de komende tijd problemen opleveren, tenzij er een grote lees monitor geleverd wordt in het Limburgsche. ;)

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 12 jan 2017, 13:08
door bobbee
Filmpjes zijn nog nooit verplicht geweest. Ook niet als een ander dat wel doet, je kunt iemand die iets verteld ook vertrouwen op zijn mooie blauwe ogen ;)
Afbeelding


Sterkte met de operatie cremalover.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 12 jan 2017, 13:17
door fransg
bobbee schreef:Filmpjes zijn nog nooit verplicht geweest.
Zeker niet!

Maar als men begint van "Nu graag een XY grafiek van de relatie volume temperatuur" dan is het mijn taak om de mannen op hun eigen zware verantwoordelijkheid te wijzen. De lat hoog leggen is van groot belang, maar er zelf overheen proberen te springen houdt ook de mens langs de zijlijn lenig van lijf, ledemaat en geest.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 12 jan 2017, 14:27
door bobbee
Ik denk dat hij het niet serieus meent (kan ik mij niet voorstellen) én ik vond de "vertrouwen op blauwe ogen" link wel een leuk bruggetje ivm de staar operatie... ;)

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 12 jan 2017, 14:31
door fransg
bobbee schreef:Ik denk dat hij het niet serieus meent
Eerlijk gezegd meende ik niet 100% dat mijn werk 'baanbrekend' zou zijn en dat in feite de hele wereld daarom zou draaien, al is het ook weer niet al te ver van de waarheid.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 12 jan 2017, 14:46
door bobbee
Het is wel een cool filmpje!!! Meen ik!
Zojuist pas bekeken.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 12 jan 2017, 14:52
door fransg
Dank! Het brood dat ik ermee bakte kwam er ongeveer zo uit als de broden sinds #17, vandaar geen extra foto's daarvan. Ik experimenteer om van spelt-volkorenmeel wat meer luchtig brood te krijgen zonder te moeten terugvallen op toevoeging van bloem of andere hulpjes. Ditmaal het deeg al enkele uren klaargezet en voorgekneed eer ik het desem erdoorheen mengde en het deeg een nacht in de koelkast gelaten rond 9ºC. Het brood blijft vrijwel identiek, best oké en lekker bovendien maar ik mik hoger. Ook ijsklonten in de ovenbak gedaan bij inschieten van het brood, maar het afkoelend effect daarvan lijkt me sterker dan het stoom-effect.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 12 jan 2017, 14:58
door cremalover
bobbee schreef:Ik denk dat hij het niet serieus meent (kan ik mij niet voorstellen) én ik vond de "vertrouwen op blauwe ogen" link wel een leuk bruggetje ivm de staar operatie... ;)
Ik ben volstrekt niet analytisch bezig.Noch met brood noch met koffie.
Doe alles een beetje op gevoel en smaak en heb vree met de resultaten die dat oplevert.

Maar vond dat filmpje wel erg leuk en verhelderend om te zien.Had niet gedacht dat dat rijzen zo'n warm proces zou zijn .

Dat van dat grafiekje meende ik dus wel serieus .