Pagina 84 van 640

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 12 jan 2017, 15:04
door bobbee
cremalover schreef: Dat van dat grafiekje meende ik dus wel serieus .
Serieus! Belachelijk dat je dat er nog bij wilt hebben. Hoe kun je dat er nou bij verwachten van Frans, maak eerst zelf het beloofde filmpje over stretch and fold in een kom. De time-lapse van Frans is zo al heel cool, zonder grafiek.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 12 jan 2017, 20:47
door mutsje
Vanochtend het zuurdesembrood dat ik gisteravond in de koelkast gezet had de oven ingeschoten. Is niet erg mooi in de oven verder gaan rijzen , misschien eerst iets langer op kamer temperatuur laten komen alvorens de oven in te schieten? Binnenkort maar eens proberen, echter aan de tijd ontbreekt het. Kinderen moeten ontbijt en naar trommeltjes moeten gevuld worden. Ook verwacht de werkgever dat ik mij netjes meld :)

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 12 jan 2017, 21:02
door fransg
mutsje schreef:misschien eerst iets langer op kamer temperatuur laten komen alvorens de oven in te schieten?
was bij mij ook het dilemma. Te lang wachten en een "overproofed" koeienflats, of te kort wachten en een lekker maar matig gerezen broodje produceren. En ik gebruik nu spelt-volkoren, dat maakt het misschien nog iets lastiger.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 12 jan 2017, 21:46
door mutsje
fransg schreef:
mutsje schreef:misschien eerst iets langer op kamer temperatuur laten komen alvorens de oven in te schieten?
was bij mij ook het dilemma. Te lang wachten en een "overproofed" koeienflats, of te kort wachten en een lekker maar matig gerezen broodje produceren. En ik gebruik nu spelt-volkoren, dat maakt het misschien nog iets lastiger.
Mja het zuurdesembrood kwam al behoorlijk gerezen de koelkast uit. Als je het dan uit het mandje schut is het inderdaad net een koe, die voor het eerst het weiland gezien heeft en dan flats doet.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 13 jan 2017, 13:22
door cremalover
Zuurdesem gemaakt.
300 gr rogge en 300 gr water eb 100 gr starter.
Ff menge en op de Pompei.

https://youtu.be/6VXhhdyLrfw" onclick="window.open(this.href);return false;

George Duke op de achtergrond.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 13 jan 2017, 13:38
door fransg
leuk!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 13 jan 2017, 13:39
door cremalover
fransg schreef:leuk!
Het zijn geen kunstwerkjes zoals bij jou Frans. ;)

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 13 jan 2017, 13:43
door fransg
Ongekunsteld is ook fraai en dat overtuigt mensen er misschien eerder van hun drogisterij/supermarktbrood van de boodschappenlijst te schrappen en net als de pioniers van dit uitstekende forum te gaan voor zelfgebakken en voortreffelijk specialty brood.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 13 jan 2017, 13:47
door bobbee
Er komt nog wel een vervolg, toch?

Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 13 jan 2017, 13:51
door @3aan
fransg schreef:Ongekunsteld is ook fraai en dat overtuigt mensen er misschien eerder van hun drogisterij/supermarktbrood van de boodschappenlijst te schrappen en net als de pioniers van dit uitstekende forum te gaan voor zelfgebakken en voortreffelijk specialty brood.
Laten we het voorlopig maar scharen onder rommeldeeg, morgen komt m'n nieuwe kneed - spiraalhaak binnen om beter deeg te haken (spiraalhaken) ;)