Pagina 89 van 640
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 15 jan 2017, 11:06
door fransg
Dankje! Op Facebook is het in enkele uren meer dan 1000 keer bekeken, da's niet mis al was een reactie "je lijkt wel een oud Engels wijf, houd eens op met dat kneden telkens"
De vorige keer dat ik het gele 'durum' meel gebruikte was het deeg aan de natte slappe kant, nu heb ik 160g in plaats van 180g water gebruikt, dat maakt inderdaad veel uit, goed opgemerkt!
Staat nu te rijzen, ik twijfel of ik 'm al in de oven doe of nog even wacht.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 15 jan 2017, 13:03
door fransg
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 15 jan 2017, 13:47
door mutsje
mooi gelukt brood hoor. Doe je behalve koffie filmpjes dan ook brood filmpjes op je fb pagina?
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 15 jan 2017, 13:53
door fransg
ja zo'n broodclipje zet ik er ook, met name voor de zeer actieve facebook-groep van zuurdesembakkers
en daar net als hier is het soms verrassend dat sommige koffie-fanaten ook broodbakkers zijn
Re: RE: Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 15 jan 2017, 14:37
door bobbee
@3aan schreef:bobbee schreef:
Tof van de oven dat die het zo goed doet! Heb zelf ook wat zitten zoeken en wil dan een dek oven kopen die ook geschikt is voor pizza. Heb er nu 2 gevonden die tot 500 graden gaan en een chamotte steen op de bodem hebben. Kost rond 500 euro...
Wat bedoel je met dek oven?
Kan je niet en een Pisa oven
en een broodoven apart doen?
Nee niet apart! Zo groot woon ik niet.
Dekoven maar dan te groot voor mij... Voor het idee :
http://link.marktplaats.nl/a1053760403
Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 15 jan 2017, 16:05
door @3aan
bobbee schreef:@3aan schreef:bobbee schreef:
Tof van de oven dat die het zo goed doet! Heb zelf ook wat zitten zoeken en wil dan een dek oven kopen die ook geschikt is voor pizza. Heb er nu 2 gevonden die tot 500 graden gaan en een chamotte steen op de bodem hebben. Kost rond 500 euro...
Wat bedoel je met dek oven?
Kan je niet en een Pisa oven
en een broodoven apart doen?
Nee niet apart! Zo groot woon ik niet.
Dekoven maar dan te groot voor mij... Voor het idee :
http://link.marktplaats.nl/a1053760403
Valt toch wel mee?
Merk: Wiesheu
Type: EBO-64 L Classic
Aansluitwaarde: 400v - 3~ /n/p - 50hz - 6,4kw (16 amp.)
Gewicht: ca. 184kg (oven) + 50kg (onderstel)
Afmeting oven: 930 x 860 x 450mm (bxdxh)
Afmeting bakkamer: 670 x 460 x 130mm (2 stuks)
Afmeting onderstel: 930 x 820 x 875mm
Totale hoogte oven+onderstel: 1375mm
PRIJS: € 2.195,- excl. btw -->
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 15 jan 2017, 17:38
door @3aan
BOB ! Ik had je al 2 dingen op de chat gewezen, nu op PB!
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 15 jan 2017, 17:40
door bobbee
Ik heb niks gezien idd, op tapatalk chat ofzo? Ik check pb nu.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 15 jan 2017, 18:02
door @3aan
Ik weet af en toe niet hoe dat allemaal in elkaar steekt met stommeltalk
Als ik het hier plaatst gaat een ander ermee lopen!
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 15 jan 2017, 18:09
door bobbee
Ja ik weet het ook niet hoor, heb die chat uitgeschakeld in tapatalk. Maar bericht ontvangen, bedankt. Ik ga even googlen op het apparaat. Wel een eind uit de buurt...