Pagina 10 van 23
Re: Cafelat Robot Barista
Geplaatst: vr 14 aug 2020, 08:25
door ArjanV
cremalover schreef: do 13 aug 2020, 19:13
Goed filterapparaat op achtergrond.
Hadden wij thuis in 1968.
Mijn model 68 komt uit 2018
Bevalt mij erg goed!
Re: Cafelat Robot Barista
Geplaatst: do 03 sep 2020, 12:39
door koffiesnob
ik ben ook wel gecharmeerd geraakt van die Robot. Of het "wijs" is als tweede espresso apparaat ben ik nog niet over uit.
Wel 1 waar veel van te leren valt vermoed ik!
Al lezend kwam ik (ik meen via HomeBarista) tegen dat er lui zijn die de The Smart Espresso Profiler op de Robot monteren. Hoe lachen is dat?!! (los vd budget overweging
)
Die post met de foto's kan ik zo snel niet meer vinden. Via Google wel deze video:
https://vimeo.com/343843768
Re: Cafelat Robot Barista
Geplaatst: do 03 sep 2020, 20:35
door bobbee
Dat is wel leuk maar ik zou persoonlijk geen zin hebben om iedere keer mijn telefoon aan te zetten en connecten om de druk uit te kunnen lezen. Qua gadget gehalte vult het natuurlijk perfect!
Re: Cafelat Robot Barista
Geplaatst: zo 13 dec 2020, 19:56
door kilo
Ik heb nu een maand de Robot in gebruik. Wat een top ding is dat. Ik was altijd wat sceptisch over de forum leden die zo wegliepen met de kleine “ manual levers”. Mijn eerdere ervaring met een Cremina was ook niet zo positief. Maar deze Robot maakt super espresso en het is een plezier om ermee te spelen. De Bianca wordt minder gebruikt. De Robot is mooi gemaakt. Tactiel aangenaam. Je kan, dankzij de 58 mm zuiger, zonder fellini trucs een dubbele espresso maken. Keerzijde is wel dat je flink wat kracht moet zetten om de brede zuiger naar beneden te drukken.
En geen gedoe met oververhitten en koelen. Kokend water in het filterbakje. Meer is niet nodig. Het ding is zo simpel dat het eigenlijk geen espresso apparaat mag heten. Espresso persje?
Re: Cafelat Robot Barista
Geplaatst: di 26 jan 2021, 21:43
door Brahimski
Nou, de robot is binnen. Wat een mooi, degelijk apparaat! En lekker klein. Nu nog zien om er goede espresso uit te halen. Vanavond een eerste shot, maar dat was een beetje gepiel. De molen staat nog ingesteld op dezelfde bonen, maar dan voor mijn La Pavoni. Hoop nog steeds dat dat kan. Eventueel met anders tampen of andere druk. Nu liep het te snel door. Ook had ik de ratio niet goed. 14,5 gram in en 50 uit. Normaal hou ik 1:2 aan. Morgen maar eens de weegschaal er onder zetten bij het maken. En wat harder tampen dan vandaag. Mocht het dan nog te snel gaan, dan toch de maler nog wat fijner afstellen. Maar de spielerei is al leuk. En de workflow is top!
Re: Cafelat Robot Barista
Geplaatst: di 26 jan 2021, 21:46
door fransg
Mooi ding!
Ik meende dat de Robot een bakje had waar meer in kan dan 14,5g?
Re: Cafelat Robot Barista
Geplaatst: di 26 jan 2021, 21:52
door Brahimski
Kan ook zeker meer in. Wel 21 wat ik lees. Maar ik las ergens dat eerst aangeraden werd om met zo’n 14 gram te proberen. Meer gram in kan ik inderdaad ook nog doen
Re: Cafelat Robot Barista
Geplaatst: di 26 jan 2021, 22:16
door bobbee
Brahimski schreef:Nou, de robot is binnen. Wat een mooi, degelijk apparaat! En lekker klein. Nu nog zien om er goede espresso uit te halen. Vanavond een eerste shot, maar dat was een beetje gepiel. De molen staat nog ingesteld op dezelfde bonen, maar dan voor mijn La Pavoni. Hoop nog steeds dat dat kan. Eventueel met anders tampen of andere druk. Nu liep het te snel door. Ook had ik de ratio niet goed. 14,5 gram in en 50 uit. Normaal hou ik 1:2 aan. Morgen maar eens de weegschaal er onder zetten bij het maken. En wat harder tampen dan vandaag. Mocht het dan nog te snel gaan, dan toch de maler nog wat fijner afstellen. Maar de spielerei is al leuk. En de workflow is top!
Heel gaaf!
Re: Cafelat Robot Barista
Geplaatst: wo 27 jan 2021, 08:01
door bvds
Gefeliciteerd!
Ja gaaf ding.
14.5 g is weinig en lastig met tampen (snel scheef).
Ik doseerde tussen de 16 en 18 gram.
Maar lekker doen wat je bevalt.
Re: Cafelat Robot Barista
Geplaatst: wo 27 jan 2021, 10:04
door kilo
Ik zou ook eerder 17 gram aanraden, niet te fijn malen en niet te hard tampen.