Re: The Traveling Chemex
Geplaatst: di 08 mar 2011, 13:13
Hadden ze geen hario liggen? Kost niet zoveel en dan kon je die ook mooi vergelijken met de chemex. Voor mijn smaak is de hario beter namelijk
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Ik had inderdaad je vorige commentaar gelezen.Nauti schreef:Hadden ze geen hario liggen? Kost niet zoveel en dan kon je die ook mooi vergelijken met de chemex. Voor mijn smaak is de hario beter namelijk
Gaaf!Nauti schreef:Deze dus
http://www.youtube.com/watch?v=UelVYc2z ... re=related
Is ook de techniek die ik gebruik
Nauti schreef:Bonen: Dutch Barista Coffee, Cup of excellence, San Julian, Guatemala
Hoeveelheid water: ~400ml
Hoeveelheid koffie: 30-31g
Temp water: 93graden op het moment dat ik begin.
De filters worden met heet water gespoeld, warmt gelijk de karaf op
Ik heb de V60-02 techniek gebruikt zoals ik hem van Barismo ken (veel succes mee) en daar dus ook de maling voor aangepast.
http://shop.barismo.com/education/brewguides
Nauti schreef:Yep, persoonlijk zou ik niet in een keer het water erbij doen, krijg je sneller over extractie. Daarnaast heb je ook geen fancy buono ketel nodig als je het water er in een keer in kiepert
Naar wie mag de Travelling Chemex toe? Wat wordt zijn volgende logeeradres?Nauti schreef:Heren, wat moet er met de Chemex gebeuren die netjes staat te wachten op verzending?